TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Život i umjetnost
Najbolji SFF do sada? Hoteli popunjeni kao i 2019. godine
6.8.2022 05:24 | Indikator.ba
U susret Sarajevo film festivalu koji se održava od od 12. do 19. augusta popunjenost hotela u Kantonu Sarajevo je na približnom nivou kao 2019. godine.

- Popunjenost je skoro na pragu 2019. godine, koja je bila "zlatno doba bh. privrede i bh. turizma", kazao je predsjednik Turističke zajednice Kantona Sarajevo Kenan Magoda u razgovoru za Fenu.

- Popunjenost hotela sa četiri, pet zvjezdica već u ovom trenutku je ''overbooking'', tako da ćemo ove turističke sezone sigurno imati ozbiljne rezultate, pa možda čak i nadmašiti 2019. godinu, kazao je.

On je ustvrdio da je ovogodišnji SFF biti možda i do sada najbolji.

-Imamo dodatne dvije nove lokacije u Kantonu Sarajevo, što će u konačnici i donijeti da će se na 13 lokacija u Sarajevu prikazivati bogat sadržaj filmova SFF-a, kazao je.

Magoda je pomenuo da su imali i neke nepredvidive situacije, kao što je nedostatak stikera za građane Saudijske Arabije, "što je ugrozilo veliki priliv turista iz te zemlje i povećanje prihoda".

Iz Direkcije SFF-a izvijestili su da je u prva 24 sata od početka online prodaje ulaznica za filmove u programima Festivala zabilježena rekordna prodaja i ogroman interes publike.

(Foto: SFF)
Facebook Twitter Print
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA