TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Politika i društvo
Gazprom neće mijenjati cijenu gasa za Republiku Srpsku
21.9.2022 05:27 | Indikator.ba
Ruska kompanija Gazprom nastaviće da snabdijeva Republiku Srpsku potrebnim količinama gasa, i to po cijenama iz važećeg ugovora, bez prilagođavanja trenutnim tržišnim uslovima, rekao je šef Gazproma Aleksej Miler nakon razgovora sa srpskim članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom koji je u utoraj boravio u posjeti Mosvki, objavio je TASS.

Ranije je saopšteno da je Gazprom od 1. januara do 15. juna povećao isporuke gasa BiH za 55,5 odsto u odnosu na isti period lani.

Dodik je ranije potvrdio da mu je Miler u telefonskom razgovoru rekao da cijena gasa za Republiku Srpsku ostaje ista u narednom periodu, bez tržišnih opterećenja.

– Nakon razgovora sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom, telefonski sam razgovarao sa predsjednikom Upravnog odbora Gazproma Aleksejem Milerom, koji mi je potvrdio da cijena gasa za Republiku Srpsku ostaje ista u narednom periodu bez tržišnih opterećenja – napisao je Dodik na Twitteru.

Ovlašteni distributer gasa za Republiku Srpsku je kompanija Gas Res, a za Federaciju BiH Energoinvest.

Energoinvest je 1. juna potpisao aneks ugovora sa Gazpromom, a nova cijena plina trebalo bi da bude poznata početkom oktobra, budući da se usklađuje na kvartalnoj osnovi.

(Foto: Pixabay)
Facebook Twitter Print
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA