TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Politika i društvo
Iskusni putnici i blogeri: Odabrano pet digitalnih nomada koji će promovirati Hercegovinu
21.9.2022 13:27 | Indikator.ba
Odabrano je pet osoba u sklopu pilot projekta kojim se Hercegovina promovira kao destinacija za digitalne nomade, izvještava Indikator.ba.

Izabrani digitalni nomadi, koji će u Bosni i Hercegovini boraviti mjesec dana, su osobe s dugogoedišnjim iskustvom u praksi rada bez stalnog doma.

To su Anna Maria Kochanska iz poljske, konsultantica za rad na daljinu koja pomaže poduzetnicima i tvrtkama u digitalnoj transformaciji, istovremeno i Digital Nomad Ambassador, Samira Holma iz Švedske, poduzetnica, trgovac, spisateljica i putnik s punim radnim vremenom, Han Talbot iz Ujedinjenog Kraljevstva, životna i poslovna blogerka s misijom inspirirati druge da žive svoje snove, Sanne Wesselman iz Nizozemske, putnik, lutalica koji putuje svijetom i živi u inozemstvu od svoje 17. godine i Tim Marting, konsultant iz Sjedinjenih Država.

Pilot program, koji organiziraju Privredna komora Federacije Bosne i Hercegovine i INTERA Tehnološki Park kroz projekt RECOOPER kojeg finansiraju Europska unija i vlada SR Njemačke, službeno je započeo u ponedjeljak, 19. septembra kada su u Mostar stigli izabrani digitalni nomadi.

Prilikom svog boravka digitalni nomadi će upoznati mjesta za rad i stanovanje, kušati tradicionalna i moderna jela te svoje dojmove podijeliti na društvenim mrežama prezentirajući Hercegovinu kao uspješnu turističku destinaciju.

Oni će tokom mjesec dana koristiti usluge 20 turističkih operatera koji su ujedno i korisnici projekta RECOOPER, a koji već neko vrijeme uče o potrebama digitalnih nomada, ali i načinu prilagodbe i prezentiranja vlastitih usluga.

(Foto: Anna Maria Kochanska-Linkedin)
Facebook Twitter Print
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA