TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Politika i društvo
Zbog skupe struje masovno zatvaranje hotela u Ohridu
22.9.2022 05:59 | Indikator.ba
Visoki računi za struju sljedećeg mjeseca stavit će ključ na vrata mnogih, ako ne i svih, većih hotela na ohridsko-struškoj rivijeri, kazali su iz udruženja hotelskih i ugostiteljskih poduzeća Sjeverne Makedonije (HOTAM).

Potpuno je neisplativo, pogotovo onima s više soba, raditi zimi kada nema gostiju, štedjeti i plaćati enormne iznose za struju u objektima.

Malo je hotela do sada ugradilo fotonaponske leeketrane jer su procedure duge i zamorne, posebno u Ohridu s ograničenjima zbog UNESCO-a, izvještava 24.mk.

Građani starog dijela Ohrida s tim u vezi traže pojednostavljenje procedura za postavljanje fotonapona, navodeći da ne smiju biti diskriminirani od drugih u jeku energetske krize. Stoga predlažu da rigorozni zahtjevi za stari dio grada budu relaksirani.

Uz zabranu ugradnje ove vrste obnovljivih izvora energije, UNESCO-va organizacija zahtijeva da se sa zgrada u staroj gradskoj jezgri uklone klima uređaji, satelitske antene i nadstrešnice jer bi se njihovim zadržavanjem narušila stara autentična vizura grada.

(Foto: Ohrid - Pixabay)
Facebook Twitter Print
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA