TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Najbolji poslovni potez
Najbolji potez u turizmu: Ljeto puno zvjezdica
23.9.2022 04:38 | Indikator.ba
Sa posljednjim danom ljeta po važećem kalendaru poslovni portal Indikator.ba završio je evidentiranje i analitičku obradu podataka o poslovnim potezima menadžera, direktora, vlasnika kompanija u oblasti turizma tokom sezone ljeto 2022. godine.
Narednih dana biće saopštena zvanična odluka o dobitnicima priznanja i najavljena svečanost povodom njihovog uručenja. Kandidati za priznanje su otvaranje kompleksa teniskih igrališta u sklopu Parka piramida u Visokom i fešta koja je tim povodom priređena, potom "Hotela sa hiljadu zvjezdica" na Blidinju i turističko-rekreativnog centra na izletištu Muška voda kod Kladnja. Dalje slijede: konkurs USAID-a za "Najljepše selo u BiH"; puštanje u saobraćaj turističkog voza od Mokre Gore do Višegrada: turistička manifestacija Gradiške kao oblik međugranične saradnje, aktiviranje kupališta na vještačkom jezeru na Ravnoj planini (Pale).

Među opštinama koje su tokom ljeta izuzetno obogatile turističku ponudu Indikator ba. je uočio brojne događaje i aktivnosti u Ljubuškom, a u Konjicu financijsku podršku ove lokalne zajednice za izgradnju smještajnih objekata i infrastrukturu u kampu konjičkih izviđača na Boračkom jezeru što će omogućiti boravak većeg broja djece i omladine u ovom poznatom ljetovalištu mladih.

Indikator.ba namjerava da svečano uručenje priznanja upriliči u Fojnici za što ima opravdan povod. U sklopu banjskog lječilišta Reumal rekonstrukcijom zgrade Stare banje ovaj grad je ljetos dobio novi hotel. Čin njegovog otvaranja pokazao je da se ovdje turizmu pristupa s dušom, znanjem i kreativnošću. Zbog toga su se lječilište, odnosno Općina Fojnica, takođe našli na listi potencijalnih dobitnika priznanja za najbolji potez u turizmu za sezonu Ljeto 2022.

Vodeći konsultant ovog portala na projektu izbora najboljeg poteza u turizmu (realizuje se već osmu godinu) je prof.dr. Ivana Pavlić prorektorka Sveučilišta u Dubrovniku, a partneri su Privredna komora Federacije BiH i kompanija drogerie markt dm u BiH.

Priredio: Hajdar Arifagić
Facebook Twitter Print
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA