TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Kompanije i tržišta
Manjak osoblja u WizzAiru snažno pogađa letove sa sarajevskog aerodroma
23.9.2022 05:51 | Indikator.ba
Niskotarifni prijevoznik Wizz Air proširuje svoj popis suspendiranih odredišta iz svojih baza u bivšoj Jugoslaviji za nadolazeću zimsku sezonu koja počinje 30. oktobra.

Zračni prijevoznik će prekinuti operacije na još tri rute do sljedećeg ljeta - iz Sarajeva do Saarbrueckena, od Beograda za Hahn i iz Skoplja za Maltu, dok će usluge iz glavnog grada Bosne i Hercegovine za Kopenhagen, kao i iz Skoplja za Vaxjo, biti privremeno obustavljene na mjesec dana.

Wizz Air suočava se s nedostatkom osoblja, što je posljednjih sedmica zahvatilo neke njegove baze u bivšoj Jugoslaviji i rezultiralo otkazivanjem niza letova, izvještava Ex-Yu Avaiation.

Sarajevska baza Wizz Aira bit će pogođena najvećim brojem obustava ruta u bivšoj Jugoslaviji ove zime. Usluge od glavnog grada Bosne i Hercegovine do Saarbrueckena na zapadu Njemačke na granici s Francuskom bit će obustavljene samo tri mjeseca nakon pokretanja.

Posljednja ovogodišnja linija između dva grada zakazana je za 1. oktobra, dok se njen nastavak očekuje 28. marta 2023. To će postati peta linija koju je Wizz obustavio iz svoje baze u Sarajevu ove zime, pridružujući se prethodno prijavljenim Charleroi, Sandefjord, Treviso i Beauvais. Nadalje, WizzAir je privremeno obustavio letove iz Sarajeva za Kopenhagen. Očekuje se nastavak usluga 31. oktobra.

Niskobudžetni zračni prijevoznik dodao je četvrto odredište na svoj popis obustavljenih ruta iz Beograda ove zime, a prijevoznik je pauzirao letove do Hahna.
Posljednji let između dvaju gradova u 2022. zakazan je za 29. septembra, a usluge bi se trebale nastaviti 28. marta sljedeće godine.

Kako je ranije objavljeno, avioprijevoznik također obustavlja letove iz Beograda za Vaxjo, Sandefjord i Billund tokom zime. Slično u Skoplju, Wizz proširuje broj obustavljenih ruta na četiri s uslugama za Maltu koje će biti prekinute od 29. oktobra do 29. marta 2023.
Pridružuje se Torinu, Billundu i Turkuu koji su također obustavljeni tokom zime. Nadalje, Wizz Air će od 2. oktobra do 2. novembra privremeno obustaviti letove iz glavnog grada Makedonije za Vaxjo.

(Foto: WizzAir)
Facebook Twitter Print
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA