TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Kompanije i tržišta
ASA Energija gradi dvije solarne elektrane kod Bosanskog Petrovca
23.9.2022 12:27 | Indikator.ba
Predstavnici ASA grupacije zvanično su u petak Adnanu Alagiću, ministru za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoliša u Vladi Unsko-sanskog kantona predali zahtjev za odobrenje građenja dvije fotonaponske elektrane u Unsko-sanskom kantonu.

Elektrane ASA L1 i ASA L2 su instalisane nazivne snage 4 MW, odobrene snage priključenja ukupno 8 MW, a njihova gradnja je planirana na području općine Bosanski Petrovac.

Ministar Alagić zahvalio je predstavnicima investitora i u ime premijera Unsko-sanskog kantona Mustafe Ružnića te istaknuo profesionalan i efikasan rad resornog Ministarstva da bi ovaj, značajan projekat došao do faze da se uskoro može očekivati faza izgradnje, saopšteno je na sajtu Vlade USK.

Prethodno je Vlada FBiH dala saglasnost Federalnom ministarstvu energije, rudarstva i industrije za izdavanje energetskih dozvola privrednom društvu ASA Energija Sarajevo.

ASA grupacija, kroz ASA Energiju kao nosioca poslova, 2020. godine izrazila je opredijeljenost za ulaganje u objekte za proizvodnju električne energije iz obnovljivih izvora na području USK.

(Foto: Pixabay)
Facebook Twitter Print
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA