TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Kompanije i tržišta
Njemački maloprodajni lanac planira širenje u regionu
25.9.2022 06:03 | Indikator.ba
Fressnapf grupa, najveći njemački lanac PET centara, planira snažnu ekspanziju narednih godina u jugoistočnoj Evropi, piše Retail Serbia.

Kako se navodi, njemački Fressnapf je otvorio svoju prvu specijalizovanu prodavnicu za kućne ljubimce u Rumuniji i tako ušao na potpuno novo tržište.

Kompanija planira da otvori više od 100 maloprodajnih objekata i trenutno završava proces akvizicije jednog trgovca u Rumuniji pa će u narednom periodu doći i do ribrendiranja postojećih objekata. Cijeli proces ulaska na tržište Rumunije preuzela je filijala u Mađarskoj.

Njemačka kompanija je tokom ove godine ušla i na tržište Hrvatske kroz udio u tamošnjem lancu Zoo City. Prilikom sklapanja partnerstva sa hrvatskom kompanijom potvrđeno je dalje širenje i jačanje na tržištima Hrvatske, Srbije, Slovenije, Bugarske… ali bez više detalja o planovima.

Na upit portala Retail Serbia da li mogu da potvrde planove za tržišta Jugoistočne Evrope, iz centrale njemačkog trgovca nisu imali odgovor. Nezvanično, njemačka kompanija planira da otvori više stotina novih maloprodajnih objekata narednih godina.

Freesnapf je najveći njemački lanac specijalizovan za kućne ljubimce. Tokom prošle godine rast prodaje iznosio je 19,8 odsto (3,17 milijardi eura), dok je više od polovine ostvareno na matičnom tržištu. Online prodaja bilježi rast od 54 odsto.

(Foto: Fressnapf.de)
Facebook Twitter Print
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA