TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Život i umjetnost
Rad agencije Fabrika osvojio Zlatnog delfina na festivalu u Cannesu
26.10.2022 05:59 | Indikator.ba
Novo u nizu vrijednih internacionalnih priznanja dodijeljeno je sarajevskoj agenciji Fabrika.

Na prestižnom festivalu Cannes Corporate, Media and TV awards, u jakoj međunarodnoj konkurenciji, video spot Red Alert nastao u produkciji Fabrike, nagrađen je priznanjem Zlatni delfin.
Ovaj video je u potpunosti proizveden u Bosni i Hercegovini, a produkcijski tim Fabrike, cijenjen po svojim dosadašnjim radovima, angažovan je od strane njemačke agencije Kommpassion Gmbh. za klijenta Belfor Europe.

Red alert je jedan u nizu kreativnih produkcijskih uradaka koje je Fabrika proizvela za kompaniju Belfor. Radi se o međunarodnoj korporaciji specijalizovanoj za saniranje šteta i restauraciju velikih poslovnih i privatnih objekata usljed požara, poplava i drugih prirodnih katastrofa, uključujući i specijalne timove za sprječavanje onečišćenja mora nakon havarija.

Video spot je napravljen u kombinaciji snimljenih igranih scena sa kostimiranim glumcem, te specijalnih efekata i compositing pozadina u postprodukciji.

- Rad na ovako složenoj produkciji zahtijeva angažman velikog broja autora. Korporativni spot Red alert dokazuje da Bosna i Hercegovina, u kreativnom i produkcijskom znanju, ne zaostaje za vrhunskim međunarodnim standardima”, izjavio je redatelj Salem Kapić Kantardžić koji je predvodio tim bh. profesionalaca u ovom poslu.

(Foto: Fabrika)
Facebook Twitter Print
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA