TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Menadžment
Njemački lanac Lidl promijenio upravu u BiH
26.10.2022 16:53 | Indikator.ba
Njemački maloprodajni lanac Lidl koji posluje u okviru Schwarz grupe i trenutno je najveće inostrano ulaganje u Bosni i Hercegovni, promijenio je upravu za tržište naše zemlje.

Naime, prema podacima Registra poslovnih subjekata novu upravu kompanije Lidl BH čine:Lis Tomaz Pawel kao direktor, a izvršni direktori: su Mihaj Đotlo, Sunek Dejan i Kristijan Zajec.

Nova uprava dolazi umjesto Allena Halimića i Rolanda Schreibera.

Prema informacijama televizije N1, nastavljaju se poslovne aktivnosti u Bosni i Hercegovini. Lidl će biti fokusiran na izgradnju logističko-distributivnog centra u kojem se treba nalaziti i upravna zgrada. Ovaj objekat je zapravo temelj za sve ostale aktivnosti Lidla u BiH. Iako je započeta njegova izgradnja u nesporednoj blizini Sarajeva, nova uprava će, kako saznaje N1, donijeti konačnu odluku hoće li baš biti na tom lokalitetu.

Iako su ranije bile informacije da Lidl napušta naše tržište i da neće doći do realizacije u BiH, Lidl je to odmah za N1 demantovao.

Podsjećamo, Lidl je već počeo graditi maloprodajne objekte, zvanično u Bijeljini, dok je kako smo i ranije objavljivali kupio lokacije širom BiH uključujući i u glavnom gradu.

(foto: Pixabay)
Facebook Twitter Print
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA