TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Najbolji poslovni potez
Uručena priznanja portala Indikator.ba za najbolji potez u turizmu
3.11.2022 16:38 | Indikator.ba
Poslovni portal Indikator.ba uručio je danas u Lječilištu Reumal u Fojnici priznanja za Najbolji potez u turizmu u sezoni Ljeto u 2022. godini u sklopu svog tadicionalnog izbora.

Plakete su uručene za Fondaciju Arheološki park: Bosanska Piramida Sunca, Lječilište Reumal i Općinu Fojnica. Grad Ljubuški te Vedrana Miletića i Franu Šarića.

Obraćajući se dobitnicima i brojnim gostima Borivoje Simić, urednik portala Indikator.ba rekao je:

- U godini u kojoj se domaći turizam još uvijek oporavljao od pandemijskog šoka 2020. , ali u kojoj smo zadešeni novom ekonomskom krizom izazvanom ratom u Ukrajini zabilježili smo dosad najviše zanimljivih poslovnih odluka koje su zavrijedile našu pažnju potvrđujući naše uvjerenje da je turizam sektor koji se sve više prepoznaje kao bitna motorna snaga razvoja. Među nagrađenim dobitnicima prepoznajemo već etablirane turističke destinacije koje su ove krizne godine iskoristile da valorizuju svoje turističke potencijale i obogate ih dodatnom ponudom.

Koordinator projekta Hajdar Arifagić kazao je da portal Indikator.ba najbolje poteze bira na osnovu kriterija utvrđenih u Pravilniku o dodjeli priznanja a uz stručnu pomoć konsultanata. Izbor najboljeg poteza je nezavisni, neprofitni i potpouno transparentni projekat koji je portal Indikator. ba, jedan od vodećih poslovnih medija u BiH, pokrenuo 2014. godine, a najbolji potez u turizmu bira se od 2018. godine dvaput godišnje - za sezone Ljeto i Zima.

Ajdin Ahmetspahić, turistički menadžer u Fondaciji Arheološki park: Bosanska Piramida Sunca je zahvalio Indikatoru.ba što je prtepoznao značaj spektakularnog otvaranja ljetne sezone i otvaranje teniskih igrališta na ovoj destinaciji.

-Mi nastavljamo investirati i iduće godine u sklopu Arheološkog parka biće oprenljeni novi tereni za sport i rekreaciju što se pokazuje kao dobra investicija koja rezultira dolaskom većeg broja posjetilaca, kazao je Ahmetspahić.

Zahvaljujući portalu Indikator.ba na tome što je prepoznao važnost rerkonstruisanja Stare banje u moderni hotel za tretman najzahtjevnijih pacijenata Alija Mukača, izvršni direktor lječilišta Reumal je u ulozi domaćina ove svečanosti kazao da je zadovoljstvo biti akterom ovog događaja koji afirmiše uspjehe u turizmu.

-To zadovoljstvo dijelim sa svim uposlenicima koji stručno i predano rade svoj posao, kazao je Mukača.

Mladen Bebek, dirketor Turističke zajednice Ljubuški. rekao je da je obnova starog grada Herceg Stjepana Kosače (za što je Ljubuški dobio priznanje) od velike važnosti za ukupan dojam o ovom gradu koji je ovog ljeta posjetio rekordan broj gostiju.

- Osim obnove tvrđave organizirali smo još deset različitih manifestacija i događaja bitnih za turističku ponudu našeg grada pružajući gostima da osjete vrijednost i kjepotu sporta, kulture, gastronomije, rekreacije..., dodao je Bebek.

Frano Šarić i Vedran Miletić dobili su plaketu za realizaciju projekta hotela sa milion zvjezdica na Blidinju (Barrel land Blidinje).

-Nećemo stati na tome. Ići ćemo u nove poslove i nadamo se nove investicije. Onima koji žele da pokrenu biznis ili da se posvete turizmu nudimo naše iskustvo i želimo pomoći savjetima, kazao je Vedran Miletić.

Općina Fojnica minulog ljeta na mnogim segmentima svog rada pokazala je koliku važnost pridaje turizmu i doprinosi očuvanju tradicije ovog kraja.

- Posebno sam obradovan da su dobitnici ovih priznanja uglavnom mladi ljudi što vraća vjeru u njihovo znanje, ideje, krerativnost i privrženost poslu i zavičaju, kazao je zahvaljujući se u ime dobitnika načelnik Općine Fojnica Sabahudin Klisura. - Izuzetno mi je drago da smo bili domačini ove svečanosti- zaključio je općinski načelnik Fojnice.

Događaju je prisustvovao i šef odsjeka za turizam i ugostiteljstvo u Ministarstvu privrede Srednjobosanskog kantona Dragan Martić.

Odluka o najboljim potezima menadžera kompanija i drugih aktera u privredi donosi se na osnovu mjesečnih analiza informacija koje se svakodnevno prikupljaju iz različitih izvora. Projekt podržava Privredna/Gospodarska komora FBiH, koja je partner projekta, a sponzor manifestacije je i ove godine lanac drogerie markt d.o.o. Sarajevo.

Indikator.ba najavio je da će tokom kalendarskog trajanja zime birati najbolji potez za sezonu 2022/2023. Predstavnici portala su tokom ove svečanosti uručili plaketu za Park prirode Blidinje koja je dodijeljena za dobre poteze u sezoni 2021/2022.
Facebook Twitter Print
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA