TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Život i umjetnost
Festival čokolade u Opatiji mamac za strane goste, pa i one iz BiH
13.11.2022 04:41 | Indikator.ba
Festival čokolade u Opatiji započeo je uz velik interes posjetitelja koji su s nestrpljenjem čekali da se otvore vrata centra Gervais u kojem se održava središnji dio manifestacije – sajam Čokoladna čarolija.

Tridesetak izlagača, "craft" proizvođača čokolade iz Hrvatske, Slovenije i Srbije predstavilo je svoje jedinstvene slatke delicije, a ponudu su obogatili i OPG-ovi koji su čokoladu povezali s nizom različitih proizvoda. Uz brojne domaće posjetitelje, najslađa opatijska manifestacija privukla je i grupe stranih gostiju iz Austrije, Njemačke, Bosne i Hercegovine, Slovenije, čitave Hrvatske i brojnih drugih tržišta.

Šesnaesto izdanje Festivala čokolade ove se godine održava u nešto ranijem terminu, a zanimljiv program i iznimna ponuda sjajan su uvod u skori početak adventskih zbivanja

- Raniji termin pokazao se kao "pun pogodak", jer se - uz lijepo vrijeme, ali i kampanje koje kontinuirano provodimo na stranim tržištima, a koje su dale odličan rezultat - Festival čokolade potvrdio kao atraktivan motiv za dolazak stranih gostiju. Imali smo organizirane grupe iz Austrije, Njemačke, Hrvatske i drugih tržišta, ali i brojne individualne posjetitelje. Naravno, velik interes za čokoladnim delicijama i popratnim programom vlada i u našoj regiji, pa smo iznimno zadovoljni odazivom na festival, kazala je direktorica Turističke zajednice grada Opatije Suzi Petričić.

Uz Gervais kao "čokoladnu bazu" manifestacije, tokom tri dana programa čitava Opatija živi u znaku ove svima omiljene namirnice. Ugostitelji i hotelijeri uključili su se prigodnim ponudama i zanimljivim jelima, a čokolada je izašla i izvan gastronomskih okvira i „umiješala“ se i u wellness programe, kao i u modu. Dokazuje to akademska kiparica Georgette Yvette Ponte koja u Gervaisu od oko pet kilograma čokolade izrađuje haljinu koju će posljednjeg dana programa i odjenuti (u 17:00 sati).

Čitavu ponudu prati i zanimljiv glazbeni program, radionice, izložbe i edukacije. Festival čokolade traje do nedjelje, 13. noovembra, izvještava Radio Labin.
Facebook Twitter Print
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA