TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Politika i društvo
Propao projekt izložbeno-prodajnog salona za privredu RS u Austriji
19.11.2022 04:42 | Indikator.ba
Glasno najavljivani projekat, izložbeno-prodajni salon Republike Srpske u Lincu čiji je glavni posao trebalo da bude poboljšanje kontakata i pristupa austrijskom tržištu, čini se da je propao.

Iako iz Predstavništva Republike Srpske u Austriji kažu da je još u funkciji, samo sa drugačijim aktivnostima, to ne djeluje tako, izvještava ATV Banja Luka.

Novca nisu imali ni za osnovno, poput plaćanja prostora u kojima su trebali poslovati. Za sve je, kažu, kriva pandemija. Zato im je Vlada Srpske zakup prostora plaćala čak tri godine, iako je trebala samo jednu.

- On je aktivan, ali nije u svrhe sad za naše privrednike. Mi smo to stopirali iz razloga što je sve trajalo toliko, kaže šef Predstavništva Republike Srpske u Austriji Mladen Filipović, koji nije znao reći koliko je novca uloženo u projekat.

Zadatak da animiraju firme koje bi tamo izložile svoje proizvode imala je područna Privredna komora Banjaluka. Danas kažu da je to bio njihov jedini zadatak i da je sve ostalo bilo na Predstavništvu. Niti smo opremali prostor, niti miješali prste u ugovor o zakupu, kaže predsjednik područne Privredne komore Goran Račić.

On tvrdi da se Predstavništvo projektom uopšte nije bavilo.

- Mi smo pomogli da se firme angažuju, a Predstavništvo je obećalo da će tim firmama pružiti svu potrebnu infrastrukturu, da će zaposliti ljude koji će raditi na promociji tih proizvoda, organizovati mjesečne izložbe, sajmove i ostalo, međutim pod izgovorom korone oni nisu ništa radili. Čak godinu i po dana nisu platili kiriju i onda je prijetilo da dođe do tužbe, pa je na kraju Vlada doznačila novac da bi se taj problem riješio i sad to više nije u funkciji, kaže Račić.

U prostor od 500 kvadratnih metara u Lincu, Vlada Republike Srpske je uložila početnih 60 hiljada eura, rečeno je na dan otvaranja. Izložbeno-prodajni salon otvoren je u maju 2019. godine.

https://www.atvbl.rs/republika-srpska/koliko-para-je-ulozeno-u-izlozbeno-prodajni-salon-u-lincu-niko-ne-zna-pa-ni-sef-predstavnistva-srpske-18-11-2022
Facebook Twitter Print
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA