TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Kompanije i tržišta
Vodeći srpski proizvođač čipsa dobio nove vlasnike
24.11.2022 04:51 | Indikator.ba
Investicijska tvrtka Integral Venture Partners (Integral), objavila je da je dovršila preuzimanje kontrolnog udjela u čačanskom Chips Way-u, jednom od vodećih srpskih proizvođača slanih grickalica, zajedno sa svojim suinvestitorom i industrijskim partnerom Nelt Grupom.

Investicija naglašava Integralovu predanost identificiranju najbolje rastuće brendirane potrošačke imovine unutar šire regije CEE.

Potpomognut novom institucionalnom grupom dioničara, Chips Way ima za cilj nastaviti rast tržišnog udjela na lokalnim i regionalnim tržištima, uz daljnje jačanje svoje naslijeđene marke i portfelja proizvoda te održavanje visokih standarda kvalitete. Paralelno, Integral će sa svojim partnerima i menadžment timom raditi na poboljšanju proizvodnih operacija i korporativne infrastrukture Chips Waya.

Akvizicija označava desetu Integralovu investiciju iz fonda Evolving Europe Principal Investments I u nešto više od dvije i pol godine od pokretanja fonda.

Integral upravlja institucionalnim privatnim kapitalom i kapitalom rasta te je usmjeren na ulaganja u zemlje srednje i jugoistočne Europe. Integralov fond podupiru vodeći međunarodni institucionalni investitori uključujući EIF, EBRD i IFC. Integral pokriva svoje panregionalno ciljano tržište iz središta u Londonu, Budimpešti i Beogradu.

Nelt grupa, osnovana 1992. godine, vodeći je distributer blue-chip robnih marki široke potrošnje na području ex-Yu regije, s rasprostranjenom distribucijskom mrežom koja pokriva 12 tržišta. Nelt je dugogodišnji ugledni partner više od 80 međunarodnih robnih marki široke potrošnje uključujući P&G, Mondelez, Kraft, Dr. Oetker, Nestle i Jacobs, između ostalih.

Chips Way, osnovan 1971. godine kao prvi i jedini proizvođač čipsa u tadašnjoj Jugoslaviji, jedan je od vodećih brendiranih proizvođača slanih grickalica u Srbiji, upravljajući fokusiranim naslijeđenim portfeljem brendova koji se temelji na vodećem proizvodu čipsa.

(Foto: Chips Way - screenshot)
Facebook Twitter Print
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA