TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Politika i društvo
Mljekare u RS moraju sniziti veleprodajnu cijenu mlijeka
24.11.2022 05:53 | Indikator.ba
Inspekcija je završila kontrolu mljekara u Republici Srpskoj i utvrđeno je da se nisu pridržavali uredbi o visini marži.

Njima su izrečene kazne i rješenjima im je narađeno da snize veleprodajnu cijenu mlijeka.

Glavni tržišni inspektor Radivoje Gavrić rekao je da su inspektori završili češljanje knjiga u jednoj mljekari.

– U Mlijekoproduktu iz Kozarske Dubice utvrđeno je niz nepravilnosti. Zbog svega su im inspektori izdali prekršajne naloge od 15.000 KM i naredili im da usklade cijene u određenom roku – rekao je Gavrić.

Na pitanje za koliko je prekoračena marža, Gavrić nije mogao precizirati koji je to iznos te je naveo da su prekoračenja zabilježena kako kod mlijeka tako i mliječnih proizvoda.

– Prekoračenja marže postoje i ona će se uskladiti na osnovu naredbe inspektora. Nakon što sve bude urađeno po propisima, cijene mlijeka i mliječnih proizvoda Mlijekoprodukta u prodavnicama biće niže i do 30 feninga, odnosno proizvodi će pojeftiniti za onoliko koliko je bilo prekoračenje marže – kazao je Gavrić.

Naglasio je da je u toku kontrola mljekare Pađeni u Hercegovini te Dule u Semberiji.
– Češljanje knjiga tih mljekara biće završeno do kraja sedmice – naveo je Gavrić.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković je, s ciljem sprečavanja nekontrolisanog povećanja cijena osnovnih životnih namirnica, prošle sedmice izdao nalog da se na raspolaganje stave svi raspoložovi kapaciteti Inspektorata Srpske i izvrši kontrola cijena u maloprodaji i veleporodaji.

(Foto: Pixabay)
Facebook Twitter Print
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA