TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Politika i društvo
Iza Sia i Samo Login osmu godinu zaredom najbogatiji Slovenci
24.11.2022 15:51 | Indikator.ba
Sto najbogatijih Slovenaca povećalo je svoje bogatstvo, a na vrhu ljestvice osmu godinu zaredom su (bivši) supružnici Iza Sia i Samo Login, objavio je Finance Manager.

- Bogatstvo najbogatijih Slovenaca teže je za 15 posto, odnosno za nešto više od milijardu eura, te su tako s 8,1 milijardom najbogatiji do sada. Skok je, reklo bi se, manji nego lani, ali i dalje znatan s obzirom na sniženje cijena na berzama, napisali su u Financama.

"Odgovor je v ogromnih lanskih dobičkih, ki so glede na lanske izjave in napovedi pogosto presenečenje, hkrati pa v številnih podjetjih v lasti najpremožnejših trdijo, da jih bodo letos ponovili ali presegli. Poleg tega gre za podjetja, ki so zaradi trdnih bilanc bolj odporna proti oteženim razmeram – številna so praktično brez dolga, imajo dober položaj na trgu in velike dobičkovne marže."

- Odgovor leži u enormnim prošlogodišnjim dobitima, koje su često iznenađenje s obzirom na prošlogodišnje izjave i prognoze, ali istovremeno mnoge tvrtke u vlasništvu najbogatijih tvrde da će ih ove godine ponoviti ili premašiti. Osim toga, riječ je o trvtkama koje su zbog svoje solidne bilance otpornije na teške uvjete - mnoge su praktički bez dugova, imaju dobru tržišnu poziciju i velike profitne marže.

Najbogatiji Slovenci i dalje su bivši supružnici Iza Sia Login i Samo Login. - Budući da su objavili da su se privatno razdvojili, njihovom imovinom upravljamo odvojeno. Prema posljednjim dostupnim podacima, prije prodaje bili su ravnopravno zastupljeni u vlasništvu Outfita7, samim time dijele prvo mjesto, pišu Finance u priopćenju za javnost.

I Iza Sia i Samo Login "teški" su čak 345 milijuna eura.

Na trećem mjestu je obitelj Šešok, među deset najbogatijih Slovenaca još su Boštjan Bandelj, obitelj Lah, Vesna i Dari Južna, Joc Pečečnik, Damian Merlak, Marko Pistotnik i Sandi Češko te Livija Dolanc.

- Prag za ulazak na ljestvicu time je s prošlogodišnjih 27,7 miliona eura porastao na 33,3 miliona. Zanimljivo je spomenuti da smo popisali oko 200 osoba s imovinom većom od 20 miliona eura, otkrivaju Finance.

(Foto: Iza i Samo Login)
Facebook Twitter Print
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA