TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Kompanije i tržišta
Tvornica Natron Hayat: Nema prodaje ali ni zvaničnog saopštenja
5.12.2022 06:14 | Indikator.ba
Maglajska tvornica celuloze i papira Natron Hayat u novu poslovnu godinu neće ući sa novim vlasnikom jer Turski Hayat Holding ovu izuzetno profitabilnu tvornicu neće prodavati!? Odluka o tome donesena je krajem prošle sedmice što je portal Indikator.ba najavio prije desetak dana. Kao i prilikom informacija o mogućoj prodaji ovog industrijskog kompleksa s kraja oktobra ove godine zvanične informacije iz uprave maglajske kompanije o tome još nema. To je posebno začuđujuće s obzirom na značaj Natronke za lokalnu zajednicu, državu i njenu ekonomiju, ali donekle i očekivano jer uprava tvornice odnose s javnošću još nikad nije podigla na nivo kakav doliči kompanijama kao što je ova. Ovdje informacije već godinama cure a uprava se ne oglašava.

Portal Indikator.ba saznaje da se zvanična informacija uprave o namjeri vlasnika da proda tvornicu, pregovorima koji su obavljeni sa potencijalnim kupcem iz Njemačke i snabdijevanju sirovinom (drvetom), može očekivati prije isteka ove godine.

Tvornica Natron Hayat zapošljava oko 900 radnika a po rezultatima poslovanja nalazi se u vrhu liste najuspješnijih bosanskohercegovačkih kompanija. To je i razlog da sve što se u njoj događa izaziva pažnju javnosti i predstavlja dodatnu obavezu vlasnika i menadžmenta da je o tome zvanično obavještava.

Hajdar Arifagić

(Foto: Natron Hayat)
Facebook Twitter Print
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA