TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Kompanije i tržišta
Fructa trade ponovo dao najbolju ponudu za Unis
24.1.2023 04:28 | Indikator.ba
"Fructa trade" iz Dervente ponudio je ponedjeljak 12,2 miliona KM za kupovinu imovine Fabrike cijevi "Unis" u stečaju, a pored cijene dostavio je i bankarsku garanciju.

"Fructa trade" se pojavljivao i na prethodne dvije licitacije "Unisa" i nudio milione, ali kada je trebalo da uplati novac, odustajao je od kupovine.

Zbog toga je, na prijedlog stečajnog upravnika Dragana Danilovića, Skupština povjerilaca donijela odluku da prilikom licitacije zainteresovani ponuđači moraju dostaviti i bankarsku garanciju.

Na licitaciji u ponedjeljak pored "Fructe" pojavile su se još dvije firme iz Banjaluke i Dervente, ali nisu imale bankarsku garanciju i tvrdile su da takav zahtjev nije zakonit, izvještava Capital.

Bez obzira na to licitacija je održana i "Fructa" je izabrana kao najpovoljniji ponuđač s obzirom na to da je jedina ispunjavala uslov koji se odnosi na garanciju.

Saga oko prodaje imovine „Unisa“ traje već mjesecima kada su na licitacijama počele da se pojavljuju derventske firme "Fructa trade" i "Feromaster".

Ove dvije firme su bile najbolji ponuđači na prethodne dvije licitaciji, ali su obje odustajale kada je došao trenutak za plaćanje.

Obje su odustajale uz obrazloženje da nisu u mogućnosti da plate iako su svjesno izlicitirale mnogo viši iznos nego što je bila od početna cijena.

Stečaj u "Unisu" otvoren je 17. decembra 2019. godine. Imovina preduzeća procijenjena je na više od 40 miliona maraka, a odlučeno je da se sve prodaje kao cjelina.

(Foto: UNIS Derventa)
Facebook Twitter Print
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA