TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Kompanije i tržišta
Turska Doğuş grupa gradi prvi Hyatt hotel u Hrvatskoj
26.1.2023 04:20 | Indikator.ba
Na mjestu nekadašnje tvornice Maraska u centru Zadra odmah uz more proljetos je počela gradnja hotela Hyatt Regency Zadar Maraska, luksuznog objekta koji će Zadru donijeti novo turističko ruho i gostima pružiti nove doživljaje.

Vrijednost investicije iznosi 55 miliona eura, a investitor, Doğuş grupa, potvrđuje da se finalizacija projekta očekuje tokom 2024. godine.

Radovi na objektu znatno su ubrzani, čime je započela druga faza realizacije projekta. Ojačani su temelji i konstrukcija historijske zgrade Maraske iza koje se grade novi objekti, a građevinski operativni radovi u punom su pogonu. Gradnja novog hotela u Zadru predstavlja veliki iskorak u realizaciji planova Doğuş grupe koja je u hrvatski turizam značajno ulagala tokom posljednjih 14 godina.

- U prošlosti smo ulagali u turistički sektor kroz marine i hotele u Zadru, Šibeniku i Dubrovniku. Drago nam je što sada ulažemo u ovu historijsku zgradu Maraske koja će služiti hrvatskom turizmu s našim dugogodišnjim partnerom Hyattom. Također, planiramo investirati i u razvoj rezidencijalnog dijela oko samog hotela, čime će ukupna investicija iznositi 120 miliona eura. Vjerujemo da ćemo ovime dodatno osnažiti urbanu kvalitetu destinacije. Za sada nam je prioritet Hyatt Regency Zadar Maraska Hotel. Zadru je takav vrhunski hotel sa svim pogodnostima u centru grada uistinu potreban", naglasio je predsjednik Uprave i CEO Doğuş grupe Ferit Şahenk.

Hotel u historijskoj zadarskoj jezgri imat će 133 smještajne jedinice na razini 5 zvjezdica i po tome biti perjanica zadarske turističke ponude. Hyatt je jedan od najvećih svjetskih hotelskih lanaca, koji u 72 zemlje raspolaže s oko 1200 hotela s više od 300.000 soba.
Facebook Twitter Print
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA