TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Menadžment
Direktorica banjalučkog M:tela imenovana za savjetnicu premijerke Ane Brnabić
1.2.2023 06:10 | Indikator.ba
Direktorica banjalučkog M:tela Jelena Trivan imenovana je za savjetnicu premijerke Srbije Ane Brnabić.
Trivanova je, kako je izvijestio portal nova.rs, imenovana za savjetnicu počev od 20. januara i na njoj će biti dok traje dužnost predsjednice Vlade. Nedavno je razriješena funkcije direktorice Službenog glasnika.

Kao savjetnica Trivanova bi trebalo da pomogne Vladi Srbije u u reformi javnih firmi.

- Ja obavljam isključivo jednu funkciju, a to je direktor Mtela, a premijerki pomažem bez naknade i ikakvih beneficija, prije svega u budućoj reformi Zavoda za udžbenike i sličnih javnih preduzeća iz domena izdavaštva, nauke, prosvjete, a s obzirom na iskustvo direktora Službenog glasnika. Dakle, isključivo u oblastima u kojima imam znanje i iskustvo koje je vrlo ograničeno, rekla je Trivan novoj.rs.

Trivanova je za generanog direktora M:tela Banja Luka imenovana u septembru 2021. godine, naslijedivši Marka Lopičića.

Trivan je diplomirala i doktorirala na Filološkom fakultetu u Beogradu. Radila je kao profesor srpskog jezika i književnosti do 1998. godine. Poslanik je u Narodnoj skupštini Republike Srbije od 2007. godine i član Odbora za evropske integracije i Odbora za kulturu i informisanje.

Od januara 2015. godine je direktor, glavni i odgovorni urednik Službenog glasnika Srbije, a od 2018. godine i predsjednica Upravnog odbora Filmskog centra Srbije, a mandat joj je istekao u junu prošle godine.

(Foto: Jelena Trivan - mtel.ba)
Facebook Twitter Print
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA