TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Kompanije i tržišta
UNIQA bilježi značajan rast u SEE regionu
15.3.2023 14:15 | Indikator.ba
UNIQA je u SEE regionu (Bosna i Hercegovina, Srbija, Crna Gora, Bugarska i Hrvatska), ostvarila odlične poslovne rezultate i značajan rast u UNIQA grupi u 2022. godini.

Prema preliminarnim podacima bruto fakturisana premija je porasla za 10,4 posto, profit prije oporezivanja (EBT) je 10,2 miliona eura, a planirana tehnička profitabilnost, uprkos nepovoljnim uslovima na tržištu, poput inflacije koja je uzrokovala rast cijena brojnih proizvoda i usluga, nadmašena je za 37 posto.

Ukupna bruto fakturisana premija dostigla je iznos od 269,2 miliona eura. Istovremeno, u SEE regionu UNIQA je takođe povećala broj klijenata na 2 miliona.

UNIQA je u martu 2022. godine započela transformaciju u regionu jugoistočne Evrope kako bi ojačala svoju poziciju na tržištu sa ciljem da bude među prva tri međunarodna igrača i pružila rješenja i usluge osiguranja najvišeg kvaliteta za svoje klijente i partnere. SEE region je treća grupa kompanija po veličini u UNIQA grupi, sa oko 1.700 zaposlenih.

Od početka transformacije pokrenute su brojne inicijative za ostvarivanje punog potencijala u regionu, od pojednostavljenja proizvoda do stavljanja snažnog naglaska na upotrebu i analizu podataka sa jakim fokusom na digitalizaciju i inovacije kako bi se svi poslovni procesi ubrzali i pojednostavili. Na regionalnom nivou, UNIQA razvija jedinstvena rješenja za male i srednje preduzetnike, kao i velike regionalne kompanije, kreirajući posebne ponude za njihove potrebe.

Foto: UNIQA Tower - UNIQA
Facebook Twitter Print
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA