TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Menadžment
Prvi direktor Lidla BH Allen Halamić postao predsjednik Uprave Kraša
15.3.2023 15:47 | Indikator.ba
Na današnjoj sjednici Nadzornog odbora imenovan je novi predsjednik Uprave Kraša Allen Halamić, koji će od 1. aprila preuzeti tu funkciju.

Allen Halamić na mjesto predsjednika Uprave Kraša dolazi s pozicije predsjednika Uprave Lidla BH d.o.o., a u toj je međunarodnoj kompaniji od 2005. godine te ima dugogodišnje rukovodeće iskustvo na različitim pozicijama i u različitim zemljama Europe i regije.

U Lidlu BH d.o.o. bio je, između ostalog, zadužen za osnivanje tvrtke, zapošljavanje i formiranje timova u svim resorima, implementaciju internacionalnih struktura, sistema i procesa, aktivno vođenje ekspanzije te izradu godišnjeg financijskog plana.

- Zaista mi je čast što ću imati priliku biti dio tvrtke kao što je Kraš. Stoljetna tradicija i prepoznatljivost Kraša kao brenda na međunarodnoj razini stavlja pred mene veliku odgovornost. Buduće poslovanje Kraša i dalje će se temeljiti na jačanju pozicije vodećeg proizvođača konditorskih proizvoda, s ciljem zadržavanja postojećih i privlačenja budućih generacija potrošača na svim tržištima. Naša zajednička budućnost bit će obilježena već poznatom visokom kvalitetom Kraševih proizvoda, a pritom će se voditi briga o očuvanju temeljnih vrijednosti kompanije i ostvarenju zajedničkih ciljeva i interesa zaposlenika, dioničara, poslovnih partnera i zajednice u kojoj djelujemo, izjavio je Allen Halamić.

Dodao je kako je zahvalan svom prethodniku koji je uspješno vodio poslovanje Kraša tokom zadnje tri izazovne godine, a istaknuo je kako će se nastaviti proces modernizacije cjelokupne Kraš grupe, s naglaskom na optimizaciju proizvodnje, nove investicije te održivosti poslovanja pri čemu Kraš i dalje ostaje odgovoran te poželjan poslodavac i poslovni partner.

Halamić je bio u Lidlu BH do oktobra prošle godine, kada je promijenjena kompletna uprava i na čelo kompanije došao Lis Tomaz Pawel.

(Foto: Allen Halamić - Kraš)
Facebook Twitter Print
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA