TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Kompanije i tržišta
Hoće li Lidl doći u Kalesiju?
16.3.2023 10:18 | Indikator.ba
Sead Džafić, načelnik Općine Kalesija u srijedu je u radnu posjetu primio Dalibora Lazića i Kerima Handanagića, predstavnike kompanije Lidl koja želi investirati u više gradova i općina u Bosni i Hercegovini.

Tema razgovora bila je mogućnost otvaranja objekta ove kompanije na teritoriji Kalesije, odnosno traženje lokacije za izgradnju objekta od oko 2.500 kvadratnih metara prodajne površine, odnosno ukupno oko deset dunuma zemljišta gdje bi uz objekat bio i parking prostor i sve ono što je neophodno za nesmetano funkcioniranje.

-Kalesija je strateški interesentna s obzirom da je blizu granice sa Srbijom, kroz nju prolazi magistralna cesta, a uz to blizinu je i Međunarodni aerodrom Tuzla što je čini idealnim mjestom za investicije, kazao je načelnik Sead Džafić.

On je predstavnicima Lidla predstavio i industrijsku zonu u istočnom dijelu općine gdje nekoliko lokacija ponudio potencijalnim investitorima na razmatranje.

Dalibor Lazić voditelj sektora nekretninama u Lidlu ističe da je u toku istraživanje tržišta i pravljenja spiska lokacija i gradova gdje bi ova kompanija otvorila objekte u ovoj ili narednoj godini, ali da je još rano govoriti koje su to lokacije.

Općinski načelnik je obećao da će kompletna administracija biti na raspolaganju predstavnicima Lidla da pomogne u skladu sa zakonskim odredbama ukoliko se odluče da Kalesija bude mjesto gdje će investirati.

(Foto: Lidl.hr)
Facebook Twitter Print
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA