TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Politika i društvo
Republika Srpska dogovorila saradnju s turskom ERG grupom na razvoju željeznice
19.3.2023 04:10 | Indikator.ba
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i predsjednik Uprave ERG International Group Mustafa Sani Erbilgin potpisali su u Banjaluci Memorandum o razumijevanju u svrhu razvoja i unapređenja željezničke mreže kroz Republiku Srpsku.

Memorandum je potpisan nakon inicijalnih sastanaka koji su Dodik i predstavnici ERG kompanije imali u posljednja dva mjeseca, saopšteno je iz Kabineta predsjednika Republike Srpske.

Dodik je istakao da je Republika Srpska prepoznala zainteresovanost za saradnju ove kompanije sa međunarodnim iskustvom, te opredijeljenost i spremnost da angažuju adekvatne resurse i najbolju praksu kako bi podržali ekonomski razvoj Republike Srpske.

Cilj memoranduma je i da doprinese daljem razvoju saradnje Republike Srpske i ERG internešnel grupe, rekonstrukcijom, elektrifikacijom, signalizacijom i modernizacijom željezničke pruge Doboj - Tuzla - Zvornik.

Tokom sastanka sagovornici su izrazili uvjerenje da će saradnja biti realizovana, kao i da će rezultati, na projektima od nacionalnog značaja u oblasti željezničke infrastrukture, uskoro biti vidljivi.

ERG International Group vrlo je cijenjen izvođač radova u inženjeringu, izgradnji i upravljanju projektima velikih infrastrukturnih dobara.

Izvorno osnovan kao turski izvođač radova na infrastrukturi, ERG International Groupdjeluje na međunarodnom nivou putem svojih podružnica u Švicarskoj, Austriji, Italiji i Ujedinjenom Kraljevstvu s više od 9000 zaposlenika.

(Foto: ŽRS)
Facebook Twitter Print
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA