TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Ekonomija
Zubak osniva firmu WDG-Vitezit na kupljenoj imovini propalog giganta
19.3.2023 05:21 | Indikator.ba
Novi vlasnici dijela imovine PS Vitezit u stečaju, poslovna porodica Zubak, poduzela je aktivnosti na osnivanju nove, domaće kompanije sa sjedištem u Vitezu.

Kako piše ovaj portal novo poduzeće će se službeno znati WDG-Vitezit d.o.o. Vitez, za što postoji saglasnost PS Vitezit u stečaju, a djelatnost poduzeća će biti proizvodnja i promet naoružanja i vojne opreme.

Za tu djelatnost će biti pribavljena potrebna odobrenja u skladu sa domaćom zakonskom regulativom. Tako će, nedavno kupljena imovina, koju je platilo zagrebačko preduzeće WDG promet d.o.o. biti prenesena na preduzeće sa sjedištem u Vitezu, što bi u praksi značilo kako Vitezitova djelatnost, imovna i tradicija ostaje u Vitezu, s novim vlasnicima, njihovim važnim kontaktima širom svijeta koji bi mogli dati snažan investicijski zamah posrnuloj namjenskoj industriji-

- U prvom planu planirano je zapošljavanje bivših radnika, koji posjeduju specifična i prijeko potrebna znanja. Također, bit će i zapošljavanja novih radnika, a sve nakon uređenja proizvodnih pogona, dolaska novih strojeva koji su dijelom već naručeni. Također, u planu je preuređenje zgrada u krugu preduzeća, a novi vlasnici su pribavili i idejna rješenja kako bi se upravne i proizvodne zgrade preuredile, rekao je za viteški.ba izvor blizak stečajnom postupku.

(Foto: Printscreen N1)
Facebook Twitter Print
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA