TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Kompanije i tržišta
Danas počinje prestižni sajam ProWein 2023 u Dizeldorfu: Izlaže deset bh. vinarija
19.3.2023 05:49 | Indikator.ba
Bosanskohercegovački vinari predstavit će se i ove godine na vodećem evropskom sajmu vina i alkoholnih pića PROWEIN 2023 u Düsseldorfu, koji se održava od 19. do 21. marta.

Odabranih 10 bh. proizvođača vina i alkoholnih pića izlagat će na zajedničkom štandu u organizaciji Vanjskotrgovinske komore BiH.

- Blizina EU, nezagađenost, zrak, tlo i voda, fleksibilnost, visokotehnološki pogoni za preradu i iskustvo u proizvodnji vina i jakih alkoholnih pića neke su od prednosti Bosne i Hercegovine, navode iz Komore koja je za ovu priliku izradila i poseban e-katalog na kojem su predstavljeni bh. izlagači.

Na zajedničkom štandu izlagat će Agrodestil d.o.o. Laktaši, Vinarija Čitluk d.d., Vinarija Domanica d.o.o. Domanovići, Vinarija Fazan d.o.o. Prnjavor, HEPOK d.o.o. Mostar, Vinarija Majić Ljubuški, Podrumi Andrija Čitluk, Vinarija obitelji Škegro, Podrumi Vukoje 1982 d.o.o. Trebinje i Vinski podrumi manastira Tvrdoš.

Više od 6000 izlagača iz više od 60 zemalja predstavit će svoje asortimane u 13 dvorana izložbenog centra u Düsseldorfu.

- Međunarodni spektar proizvoda u ProWeinu je jedinstven i nudi profesionalcima iz maloprodaje hrane, specijalizirane maloprodaje, usluživanja hrane i cateringa jedinstvenu priliku za prikupljanje sveobuhvatnih informacija, praćenje i naručivanje novih trendova, kazao je Michael Degen, izvršni direktor Messe Düsseldorf.

Sajam ProWein vratio se prošle godine u punom formatu nakon prisilne stanke izazvane pandemijom.

(Foto: ProWein)
Facebook Twitter Print
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA