TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Politika i društvo
Novih 35 poslovnih prostora za početnike u biznisu u Zenici
21.3.2023 12:25 | Indikator.ba
U ponedjeljak, 20. marta 2023. godine, svečano je otvoren Aneks B TechnoParka Zenica čime je Zenica dobila još jednu zgradu sa 2000 m 2 na usluzi privrednicima.

Od sada vaj objekat je na usluzi svima onima koji žele započeti svoje poslovne korake kao i onima koji žele učestvovati na edukacijama iz robotike, CNC-a, mehantronike i programiranja.

Renoviranje i adaptacija objekta su započeli u februaru 2022. godine kroz projekat iNnovaNet čija implementacija je počela u septembru 2020. godine.

Agencija ZEDA je ovaj projekat uspješno realizovala u saradnji sa partnerima: IPNG-Industrijski park Nova Gradiška (HR),
Inovaciono Preduzetnički Centar Tehnopolis iz Nikšića (CG) i Grad Gradiška (BiH).

Drugu fazu adaptacije i renoviranja ANEKSA B podržali su Federalno ministartsvo razvoja, poduzetništva i obrta i Grad Zenica, te je ovo jedna u nizu aktivnosti kojima Grad Zenica u saradnji sa Agencijom ZEDA radi na kreiranju povoljnog poslovnog ambijenta u Zenici i stvaranju što boljih uslova za poslovanje preduzeća i kreiranje ugodnog i privlačnog ambijenta za život.

- Grad Zenica je u posljednjih šest godina pokrenuo brojne aktivnosti u cilju razvoja poduzetništva koje je nedostajalo ovom gradu, a nove start-up firme u Poslovnoj zoni Zenica 1, u kojoj već radi oko 1.600 ljudi, imaju prostore, edukaciju i svu podršku Grada Zenice, naglasio je Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice.

(Foto: ZEDA)
Facebook Twitter Print
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA