TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Kompanije i tržišta
ASA Banka i ASEE: Uspješno završena migracija i integracija podataka dvije banke u jedan sistem
22.3.2023 10:27 | Indikator.ba
ASEE u Bosni i Hercegovini se udružio sa ASA Bankom i uspješno migrirao podatke iz ASA Banke u ASEE Core Banking System (CBS). Projekat je uključivao usluge migracije klijenata iz dvije banke. Servisiranje migriranih klijenata je omogućeno ekskluzivno kroz ASEE Core Banking rješenje.

ASEE i ASA Banka d.d. Sarajevo zaključile su i Ugovor o dugoročnoj poslovnoj saradnji koji će se prvenstveno fokusirati na migraciju podataka i buduća očekivanja skalabilnosti i podrške za bržu inovaciju i održavanje postojećih proizvoda.

Davor Tomić, član Uprave ASA banke, osvrnuo se na ovu saradnju i rekao: - Kontinuirano unapređujemo i razvijamo naše poslovne aktivnosti. Održavanje zadovoljstva naših klijenata i pozitivnog odgovora na naše usluge za nas je jedan od glavnih motivatora i drži nas na putu digitalizacije, daljeg razvoja i napretka. Uspješno okončanje ovako sveobuhvatnog i složenog procesa integracije dvije banke potvrda je kvaliteta i efikasnosti ASA Banke, kao i kompetentnosti i efektivnosti ASEE tima koju smo prepoznali kao pouzdanog i dugogodišnjeg partnera.

Davor Tomić, član Uprave ASA Banke, rekao je da se ovaj projekat nastavlja i dalje s namjerom standardizacije poslovanja kroz jednu visoko skalabilnu platformu.
- ASEE Core Banking System (CBS) je integrisani bankarski sistem za stanovništvo i pravna lica, dizajniran da podrži banke u veoma dinamičnom okruženju tržišta ili spajanju kompanija u razvoju. Upravo je to bio proces sa kojim se ASA Banka suočila. ASA Banka, sa tradicijom i postojanjem dužom od 60 godina, prepoznatljiva je po svojoj stabilnosti i sigurnosti na bh. tržištu. Izuzetno smo ponosni što implementacijom Core Banking rješenja, kao kompanija, možemo dati mali doprinos njihovom kontinuiranom unapređenju sveobuhvatnih poslovnih procesa”, rekao je Darko Glamočanin, Direktor ASEE u Bosni i Hercegovini.

(Foto: Davor Tomić, član Uprave ASA Banke, Darko Glamočanin, direktor kompanije ASEE u Bosni i Hercegovini)
Facebook Twitter Print
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA