TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Kompanije i tržišta
Italijanski investitor za 1,5 mil KM kupio objekat nekadašnje Mehanike u Kozarskoj Dubici
24.3.2023 06:23 | Indikator.ba
Poslovni objekat nekadašnje Mehanike u Kozarskoj Dubici kupilo je preduzeće Iron products sa italijanskim vlasnikom, koji već duži niz godine posluje na teritoriji Republike Srpske, potvrdio je načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić.

- Italijanski investitor kupio je objekat nekadašnje Mehanike za oko 1,5 mil KM, a radi se o ozbiljnoj firmi sa čijim predstavnicima smo razgovarali i koji i u Italiji uspješno posluje. Investitori su u fazi izrade projektne dokumentacije i plan je da o kraja godine objekat bude uređen i da počne proces proizvodnje - precizirao je Reljić.

On je naveo da riječ o preduzeću iz oblasti metaloprerađivačkog sektora koje je izvozno orijentisano, te da je najavljeno da će investitor u objekat uložiti još oko milion maraka, navedeno je na opštinskom sajtu.

Reljić je naveo da se u prvoj fazi proizvodnje očekuje zapošljavanje 25 do 30 radnika, a da se u opštinskom Odsjeku za privredu, investicije i razvoj već prikupljaju podaci potrebnim profilima radnika.

On je naglasio da je kupovina poslovnog objekta nekadašnje Mehanike rezultat dugogodišnjih napora Odsjeka za privredu, investicije i razvoj na čelu sa šefom Odsjeka Emirom Kočanom koji je bio u direktnom kontaktu sa italijanskim investitorima.

- U smislu privlačenja investicija opština Kozarska Dubica uvijek je bila dobar domaćin. Ovo je pozitivna priča za našu sredinu jer će biti zaposleno novih 25 do 30 radnika, a u budućnosti čak i više - rekao je Reljić.

Potvrdio je da je od investicije u Kozarskoj Dubici nedavno, zbog problema koji su nastali zbog rata u Ukrajini i posljedica po ekonomska kretanja, odustao njemački investitor koji proizvodi dijelove za avioindustriju, ali da ima drugih investitora koji su zainteresovani da ulažu na području opštine.

Iron Products je firma koja se bavi proizvodnjom i prodajom gradjevinske opreme kao što su oplatni sistemi, sistemi za podupiranje, skele, itd. Prisutni su na tržištima širom Evrope u posljednjih 15 godina kao jedan od lidera u svojoj oblasti.
Facebook Twitter Print
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA