TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Najbolji poslovni potez
Najbolji potez u turizmu zima 2022/23.
4.4.2023 14:30 | Indikator.ba
Sa posljednjim danom kalendarske zime portal Indikator.ba okončao je postupak kandidovanja prijedloga za izbor najboljeg poteza u turizmu za sezonu zima 2022/23. godine. Slijedi analiza odabranih prijedloga i donošenje odluke o tome ko će biti dobitnici priznanja ovog portala čije se uručenje planira tokom narenog mjeseca.

Negativne posljedice klimatskih promjena i nedostatak snijega u vrijeme kada ga je najviše trebalo biti značajno su uticali na planirani zamah zimskih turističkih i rekreativnih aktivnosti i ponudu ski centara. Ove sezone u uži izbor ušlo je pet poteza a u predlaganju je učestvovala i Vanja Iličić, urednica i voditeljica emisije "Vikend vidikovac" na BH radiju 1 koji je od ove godine partner ovog portala na ovom jedinstvenom projektu. Kao najvolji su evidentirtani: otvaranje skijališta "javor" na području opštine Srebrenica pod parolom "Skijanje kod kuće"; vrhunsko gostoprimstvo koje je Adria ski centar na Kupresu iskazao prema svojim gostima; uvođenje vožnje kvadovima kao avanturistički sadržaj u zimskoj turističkoj ponudi Trebinja; izvrsna organizacija i sportski ugođaj na Igmanu u vrijeme evropskog takmičenja radnika u šumartstvu u nordijskim disciplinama i odluka Istočnog Sarajeva da proširi zonu zaštićženog dijela Trebevića što će imati pozitivan uticaj na razvoj kako zimskog tako i ljetnog planinskog turizma na ovoj planini.

Ovi prijedlozi analizIrani su u redovnim konsultacijama koje Indikator.ba obavlja sa članovima vlastite grupe konsultanata a ovog puta to je bio prof.dr. Obren Gnjato, dekan/direktor Više škole menadžmenta i turizma u Trebinju.
Izbor najboljeg poteza u turizmu za sezone ljeto i zima odvija se u sklopu projekta "Izbor najboljeg poslovnog poteza u BiH, regiji, Evropi i ostatku svijeta", koji Indikator.ba realizuje već osam godina. Partner u tome mu je Privredna komora Federacije BiH a podržava ga i lanac drogerija markt dm u BiH.

Priredio: Hajdar Artifagić
Facebook Twitter Print
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA