TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Najbolji poslovni potez
Najbolji poslovni potez u finansijskom sektoru: Bezbolno spašavanje Sberbanke
22.5.2023 02:57 | Indikator.ba
Restrukturiranje dvije podružnice Sberbank u Bosni i Hercegovini portal Indikator.ba ocijenio je najboljim potezom u finansijskom sektoru Bosne i Hercegovine u 2022. godini.

Osim toga, portal je među najbolje poslovne poteze svrstao i investicije u multifunkcionalne bankomate BBI Banke i podršku razvoju zelene ekonomije Partner Mikrokreditne fondacije.

Analitičari portala ocijenili su da je brza reakcija regulatornih tijela u slučaju narušene reputacije Sberbank Europe zbog rata u Ukrajini i restrukturiranje Sberbank podružnica u Banjoj Luci i Sarajavu bila najbolji potez u finansijskom sektoru u Bosni i Hercegovini u prošloj godini.

Zahvaljujući ovoj brzoj reakciji i restrukturiranju, koje je obavljeno u rekordno kratkom roku, spriječen je veći odliv depozita i stampedo na banke koji je potencijalno mogao narušiti finansijsku stabilnost u zemlji i dovesti do teških posljedica za bankarski sektor.

Portal Indikator.ba dodljejuje priznanje i BBI Banci za nabavku 60 novih multifunkcionalnih bankomata, što predstavlja jednu od najvećih investicija u ATM mrežu. Ovi bankomati su opremljeni posebnom CRM opcijom koja omogućava klijentima jednostavnu komunikaciju s timom banke. Također, bankomati pružaju mogućnost razmjene valuta (eura i dolara) i mogu se koristiti za polaganje gotovine za fizička i za pravna lica, uključujući i kovanice.

Portal Indikator.ba izdvojio je među najbolje poslovne poteze i podršku razvoju zelene ekonomije koju je pružila Partner Mikrokreditna fondacija kroz društveno odgovorni projekat "Budi neko, uz obrt eko", kojim stimuliše pozitivne prakse održivog poslovanja. Ova fondacija time je nastavila ranije aktivnosti koje provodila kroz podršku ekološkom i održivom poslovanju mikro i malih preduzeća, te individualnih registrovanih poljoprivrednih proizvođača.

Time je ova fondacija potvrdila svoju posvećenost zelenom i održivom finansiranju koje je posljednjih nekoliko godina u fokusu njenog djelovanja, a za što su dobili i međunarodna priznanja.

Ovo je deveta godina od kako portal Indikator.ba istražuje, bira i afirmiše dobre poslovne prakse, izvrsnost menadžera i uspjehe u radu.
Partneri ovog projekta su Privredna komora Federacije BiH, kompanija drogerie markt u BiH, a medijski ga podržava i BH Radio 1.
Facebook Twitter Print
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA