TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Politika i društvo
Intesa Sanpaolo Banka nastavlja podržavati obrazovanje mladih iz SOS Dječijih sela u BiH
23.5.2023 14:25 | Indikator.ba
Već pet godina Intesa Sanpalo Banka pomaže djeci i mladima iz SOS Dječijih sela u BiH kroz podršku obrazovanju. I ove godine donirali su 6.000 KM za sufinansiranja troškova života za šest studenta iz brige. Povodom uručenja donacije prijatelji iz Intesa Sanpaolo Banke posjetili su SOS Dječije selo u Sarajevu.
- Radeći svoj posao najbolje što možemo, trudimo se istim entuzijazmom podržavati i društvenu zajednicu u BiH. S posebnim zadovoljstvom već petu godinu zaredom podržavamo djecu i mlade iz brige SOS Dječijih sela iz Sarajeva. Najviše od svega nas raduju njihovi uspjesi koji ostvaruju tokom školovanja i što uz našu pomoć uspijevaju prevazići svoje fakultetske dane na lakši način, te na kraju započeti svoj radni vijek u struci za koju su se i školovali, izjavila je Minela Ibrahimagić, direktorica Direkcije za PR i marketing komunikacije Intesa Sanpaolo Banke.

Selma je inžinjer radiologije, ali je odlučila nastaviti svoje obrazovanje te danas pohađa master studije na Fakultetu zdravstvenih studija u Sarajevu.

- Još kao mala djevojčica maštala sam kako ću raditi posao kroz koji ću moći pomagati drugima i sretna sam što sam ostvarila svoj san. Potrebno je mnogo truda i ulaganja, ali mnogo je lakše uspjeti kada imate podršku u svom okruženju, a ja sam je imala, prvo u porodici, u SOS Dječijem selu, a potom i od Intesa Sanpaolo Banke. Zahvalna sam Intesa Sanpaolo Banci što su kroz podršku mom studiranju pružili priliku da i ja pomognem drugima, kaže Selma.

Melisa je danas zaposlena u vrtiću, a magistrirala je na Pedagoškoj akademiji.
- Volim rad sa djecom jer znam koliko možemo promijeniti njihove živote na bolje, ako im se iskreno posvetimo. To sam najbolje mogla naučiti na vlastitom primjeru odrastanja u SOS Dječijem selu. Uvijek su osluškivali naše želje, ali nas i motivisali da radimo na sebi, da se obrazujemo i znala sam da ću upisati studije i prije nego što sam završila srednju školu. Ponosna sam na svoj uspjeh jer znam koliko godina učenja i posvećenosti stoji iza svakog ostvarenja, ali sigurno da je mnogo lakše kada imate podršku i fokusirate se samo na učenje. Hvala Intesa Sanpaolo Banci što su nam olakšali i uljepšali dane studiranja, kaže Melisa.
SOS Dječija sela u BiH snažno se zalažu za kvalitetno obrazovanje djece i mladih, a uz podršku donatora i partnera nastoje osnažiti mlade kako bi sutra bili konkurentni na tržištu rada.
- Važno je slušati želje i potrebe mladih, ali i uskladiti ih sa tržištem rada. U SOS Dječijim selima kvalitetno obrazovanje ja visoko na listi prioriteta i nastojimo kvalitetno edukovati mlade kako bi dosegli svoj puni potencijal. Na tom putu već pet godina velika podrška su nam i naši prijatelji iz Intesa Sanpaolo Banke. Hvala im što nam kontinuirano pomažu da osiguramo bolje prilike za mlade osobe, izjavio je Malik Garibija, nacionalni direktor SOS Dječijih sela u BiH.
Intesa Sanpaolo Banka je u protekle dvije godine sufinansirala troškove života još osam studenata, a tokom 2019. i 2020. godine donirali su kompletan školski pribor za ukupno 130 prvačića iz SOS Dječijih sela u BiH i Programa jačanja porodica.
Više o radu SOS Dječijih sela u BiH i načinu doniranja možete pronaći na web stranici www.sos-ds.ba
Facebook Twitter Print
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA