TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Kompanije i tržišta
Doncafe ode u hrvatske ruke: Atlantic Grupa preuzima Strauss Adriatic
23.5.2023 15:37 | Indikator.ba
Hrvatski distributer robe široke potrošnje Atlantic Grupa priopćio je u utorak da je predao obavezujuću ponudu za preuzimanje srbijanske pržionice kafe Strauss Adriatic doo, koju je službeno prihvatio izraelski proizvođač hrane i pića tvrtka Strauss Group.

- Zatvaranje transakcije čeka odobrenje spajanja od strane srbijanskog tijela za tržišno natjecanje. Obavezujuća ponuda temelji se na vrijednosti poduzeća od 40,5 miliona eura na osnovi bez gotovine i dugova, te uz pretpostavku isporuke normaliziranog neto obrtnog kapitala pri zatvaranju transakcije, navodi Atlantic u podnesku upućenom Zagrebačkoj berzi.

Strauss je na srpskom tržištu poznat po jakim brendovima kave – Doncafe i C kafa, koji bi se pridružili Atlanticovim brendovima Grand kafa i Barcaffe.

Uz brendove, Atlantic Grupa bi preuzela i proizvodni pogon Strauss Adriatica u industrijskoj zoni Šimanovci kraj Beograda i njegovih 220 zaposlenika.

- Atlantic Grupa je najveći proizvođač kave u regiji jugoistočne Europe, kao i lider kategorije, a ova akvizicija u potpunosti prati naš strateški cilj jačanja našeg osnovnog poslovanja, itakao je Mate Štetić, potpredsjednik Atlantic Grupe za strateške kategorije Kava i Snack.

(Foto: Doncafe)
Facebook Twitter Print
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA