TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Ekonomija
Elan ušao u proizvodnju električnih bicikala
25.5.2023 13:41 | Indikator.ba
Begunjski Elan sa svojim proizvodima i brendom želi biti prisutan ne samo u zimskim mjesecima, već tokom cijele godine.

Tako je tvrtka prije dvije godine na tržište lansirala svoj proizvodni program za sportove na vodi, a juče je u Mojstrani predstavila novi program bicikala u kojem će biti dostupni klasični i električni bicikli.

Prema riječima Leona Korošeca, potpredsjednika Elan grupe i direktora sportske divizije, Elan ima već 78 godina dugu historiju u razvoju i proizvodnji skija. Posljednjih godina svoju bogatu tradiciju proširio je i na proizvodnju ostalih sportskih proizvoda, među kojima su i bicikli. Zimske sezone su sve kraće, stoga je važna Elanova prisutnost iu drugim sportovima, a planinska središta najčešće nude biciklističke aktivnosti ljeti.

Direktor komercijale u Elanu Matjaž Meglič pojasnio je da su se za biciklistički program odlučili jer je u skladu s utvrđenom strategijom razvoja brenda. Vidimo da se obraćamo istom potrošaču, u istom okruženju, održivim i zdravim načinom života te provođenjem lijepih trenutaka u prirodi i na skijama i na biciklu, rekao je Meglič dodavši kako time proširuju brand za sva godišnja doba.

Pritom u Elanu ističu održivu komponentu. Naša želja i vizija, kojoj kao tvrtka i brend želimo pridonijeti, je da električni bicikli zamijene motorizirane oblike prijevoza u planinskom okruženju, istaknuo je Korošec. Električni bicikli također mogu omogućiti turistima u Kranjskoj Gori, Bohinju ili Bledu da istražuju područje biciklom bez sjedanja u automobil cijeli tjedan.

Elan je sa svojim brendom u svijet freeride bicikala ušao 2003. godine, a novi biciklistički program usmjeren je prvenstveno na sredine u kojima je Elan već prisutan i prepoznatljiv, odnosno prvenstveno u alpskom i predalpskom području. Kako je rekao product manager za bicikle Matija Rimahazi, kolekcija klasičnih i električnih bicikala prilagođena je planinskom alpskom svijetu, a proizvodi su namijenjeni svima, od početnika do naprednijih korisnika.

Razvili su dva modela električnih bicikala, i to jedan za zahtjevnije korisnike koji traže agilni bicikl koji je pouzdan na nizbrdicama, ali istovremeno omogućuje brzo penjanje, te drugi koji uz prednji ovjes, svestranost, izdržljivost i jednostavnost korištenja namijenjena je najširem spektru korisnika. Ključno je da su sve komponente prilagođene e-biciklu, što znači lakšu upotrebu i manje održavanja. Cijena e-bicikala kretat će se od 4000 do 7000, a klasičnih bicikala od 800 do 2800 eura.

Dok je sa zimskim programom Elan globalni igrač, s biciklističkim programom će nastupiti regionalno, prvo na slovenskom tržištu, a potom i na susjednim tržištima ili na području Alpa. Klasični bicikli dostupni su već ove godine, a e-bicikli će također biti dostupni sljedeće godine. Kako je najavio Meglič, na tržište neće izlaziti klasično, kroz sajmove i prezentacije, već će kontakt s potrošačima graditi kroz testna iskustva kroz democentre i urede za iznajmljivanje.

Na prezentaciji bicikala sudjelovali su Elanovi ambasadori Bojan Križaj, Filip Flisar, Tim Mastnak, Vid Baruca i Ana Pišot. Kako je istaknuo Križaj, veseli ga proširenje Elanove ponude.
Uvjeren je da je riječ o kolekciji za širi krug ljudi koji se rekreativno bave biciklizmom te da je Elan ušao u pravu tržišnu nišu.

(Foto: elan.si)
Facebook Twitter Print
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA