ŽIVOT I UMJETNOST

Zašto je novi luksuzni kompleks na Jahorini mamac za poznate

Zašto je novi luksuzni kompleks na Jahorini mamac za poznate

Nova investicija kompanije Termag na Jahorini kompleks Monterra Concept Termag  postala je mamac za poznate,izvještava Indikator.ba.

Poznati hrvatski pjevač Petar Grašo odlučio se za kupovinu luksuznog apartmana u ovom kompleksu, a kako je sam otkrio komšija će mu biti Tomaž Kavčić, cijenjeni slovenski kuhar.

-Jahorinu vole svi jer je ona izvorište gostoljubivosti, pozitivne energije i dobre zabave za cijelu regiju. Zbog blizine joj gravitira dosta Dalmatinaca, ali i Zagrepčana, a tamo često vidim i drage prijatelje iz Slovenije, BiH i Srbije. Cijeli život skijam u zapadnoj Europi i apartman na Jahorini nisam kupio samo zbog skijanja već zato što je ona jamac mira i autentične zimske idile, kazao je Grašo za Večernji list.

Dodao je da se za Jahorinu odlučio jer mu je ona blizu, bilo da stiže iz Zagreba ili Splita.

- Priroda je netaknuta, infrastruktura kvalitetna, tako da destinacija suštinski nudi isto što i skijališta diljem Europe samo uz više mira, a što je idealno za obiteljski odmor. U konačnici i Sarajevo mi je na 20 minuta vožnje, a u tom gradu uvijek se osjećam lijepo i dobrodošlo, naveo je.

Zašto je novi luksuzni kompleks na Jahorini mamac za  poznate?

Monterra concept Termag se nalazi u samom središtu olimpijske planine Jahorine, na 1550 metara nadmorske visine, na samoj glavnoj saobraćajnici koja prolazi kroz ski centar Jahorina. Udaljenost od prvih ski staza, Novak Đoković i Poljice, udaljenost od hotela Termag i obje gondole iznosi 250m, što je središte svih glavnih lokaliteta na Jahorini.

Monterra je nezavisan, multifunkcionalan kompleks koji vlasnicima nudi 81 apartman, opremljen najkvalitetnijim i prirodnim materijalima, u neoplaninskom stilu. Po strukturi apartmani su dvosobni i trosobni, sa kvadraturom od 41 m2 do 121 m2. Svaki apartman ima svoju terasu, a u zavisnosti od pozicije određen broj ima i dvije terase koje pružaju poglede na planinske masive Jahorine. Svaki apartman ima obezbijeđen kontrolisan prostor za ski opremu u skijašnici i to u sklopu cijene.

Apartmani su opremljeni  po najvišim arhitektonskim standardima po principu "ključ u ruke", a investitor  je za opremanje koristio materijale prve klase, te najvećim dijelom prirodne materijale, kada je u pitanju enterijer.

Kompanija Termag je 2020. godine započela sa izgradnjom objekta, a sada se u njega useljavaju prvi stanari.

Ukupna vrijednost investicije procjenjuje se na oko 15 miliona eura, a što kompaniju Termag svrstava među najveće pojedinačne investitore na Jahorini, ali i u cijeloj BiH.

Dizajn interijera uradio je sarajevski arhitekt Amir Vuk Zec, jedan od najboljih stručnjaka u svom području te dobitnik brojnih nagrada.

Kompleks je prvi hotelski kompleks na području BiH s energanom koja kao gorivo koristi biomasu iz obnovljivih izvora energije te emitira najmanju mogući nivo štetnih čestica. Projekt za izgradnju energane izradila je austrijska tvrtka Hargassner.

Foto: Monterra Concept Termag 

(Prilikom preuzimanja dijelova teksta ili teksta u cjelini obavezno navođenje izvora uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na https://indikator.ba/)

Štampa
Molimo prijavite se ili registrirajte da biste mogli dodavati komentare.