ŽIVOT I UMJETNOST

Konzum s povratnom ambalažom za voće i povrće

Konzum s povratnom ambalažom za voće i povrće

Konzum u Bosni i Hercegovini je početkom godine započeo saradnju s tvrtkom Elog doo na uvođenju povratne ambalaže, priopćeno je iz te tvrtke.
Predstavnici dviju kompanija potpisali su ugovor o korištenju višekratne sklopive ambalaže za distribuciju voća i povrća i ostalih svježih prehrambenih proizvoda, skladištenje i izlaganje u više od 250 prodavaonica Konzuma i Mercatora u Bosni i Hercegovini.

-Posebno me raduje što mogu reći da naša tvrtka iz godine u godinu napreduje u osiguravanju veće učinkovitosti u procesu vlastite distribucije i izlaganja robe, a ujedno, kao veliki trgovački lanac, naravno korištenjem višekratnih ambalaže izravno pridonosimo smanjenju nastajanja otpada i očuvanju našeg okoliša Suradnja s tvrtkom Elog doo novi je važan korak na ovom polju te me raduje što ćemo na obostrano zadovoljstvo udružiti snage i dodatno poboljšati razinu odgovornosti tvrtke po pitanjima zaštite okoliša i održivosti, rekao je Adis Rujanac, voditelj logistike Konzuma.

Nova ambalaža osigurava veću iskoristivost transportnih jedinica, izravno smanjuje ukupne emisije CO2, a ergonomski dizajn i mala težina ambalaže olakšavaju nošenje. Time se sprječavaju moguće ozljede i gubitak produktivnosti zaposlenika, ističu u tvrtki.

Suradnja odražava odgovorno ponašanje prema okolišu i doprinosi stvaranju održivijeg poslovnog modela za obje tvrtke, poručuju iz kompanija.

Foto:Mercator

Štampa
Kategorije: ŽIVOT I UMJETNOST
Ocjeni ovaj članak:
Nema ocjena
Molimo prijavite se ili registrirajte da biste mogli dodavati komentare.