ŽIVOT I UMJETNOST

Da li ste sigurni da ste pripremili baš sve za bezbrižno putovanje?

Da li ste sigurni da ste pripremili baš sve za bezbrižno putovanje?

Putovanja su idealna prilika za odmor od svakodnevnih obaveza, istraživanje novih kultura, sticanje nezaboravnih iskustava i dragocjenih uspomena. Međutim, nepredviđene situacije, kao što su povrede i zdravstveni problem, mogu pokvariti vaše planove. Zato budite sigurni da ste, pored peškira za plažu, kreme za sunčanje, garderobe, pasoša, knjiga za djecu I sl, za vaše putovanje pripremili i jednog podjednako važnog saputnika, polisu putno zdravstvenog osiguranja koja će vam omogućiti da se prepustite bezbrižnijem odmoru.

Medicinska pomoć u inostranstvu često je veoma skupa, no, kupovinom polise putno zdravstvenog osiguranja obezbjeđujete da navedene troškove, u slučaju neželjenih dešavanja, umjesto vas, pokrije osiguravajuća kuća. Bilo da planirate porodični odmor, poslovni put ili avanturističko putovanje, putno zdravstveno osiguranje će vam pružiti potrebnu sigurnost.

Troškovi putno zdravstvenog osiguranja se određuju u zavisnosti od vrste putovanja na koje idete, poslovnog ili privatnog, da li putujete sami ili sa porodicom, kolika je udaljenost destinacije za koju ste se odlučili, ali i od starosne dobi osiguranika. Na informativnim primjerima UniCredit banke Banja Luka možete okvirno odrediti cijenu sedmodnevnog putovanja za jednu osobu ili četveročlanu porodicu.

Dodatni savjeti na koje biste, kao budući korisnici polise osiguranja, trebali obratiti pažnju su:

  • Unaprijed provjerite da li vaše putno zdravstveno osiguranje u potpunosti pokriva troškove liječenja ili je to pak djelimično.

  • Prilikom ugovaranja polise, provjerite da li medicinsku pomoć dobijate bez naknade ili refundaciju troškova dobijate tek po povratku u zemlju. Ukoliko je ovo drugo slučaj, dio novca uvijek predvidite za ovakve troškove.

  • Ukoliko se nezgoda dogodi, prije posjete ljekaru, pozovite broj naveden u polisi, a na kojem ćete dobiti informaciju kojoj medicinskoj ustanovi, u mjestu vašeg boravka na putovanju, treba da se obratite. Medicinsku dokumentaciju sa pregleda i intervencija obavezno sačuvajte.

Nema razloga da kupovinu osiguranja odlažete do posljednjeg trenutka, jer se može desiti da je na kraju zaboravite, a ugovaranje polise, upamtite, nije moguće učiniti nakon što ste prešli državnu granicu.

Vašu polisu putno zdravstvenog osiguranja možete ugovoriti u Vama najbližoj filijali UniCredit banke Banja Luka ili iskoristiti posebnu ponudu Banke i u svega nekoliko klikova, aplicirati putem web prijave te na taj način ostvariti pravo na 10% popusta.

Ne dozvolite da zdravstveni problemi pokvare vaša putovanja. Postupite odgovorno, osigurajte sebe i svoje najmilije na vrijeme i, uz UniCredit banku Banja Luka i Wiener osiguranje, putujte bezbrižno i sigurno.

Štampa
Kategorije: ŽIVOT I UMJETNOST
Ocjeni ovaj članak:
Nema ocjena
Molimo prijavite se ili registrirajte da biste mogli dodavati komentare.