ŽIVOT I UMJETNOST

Ivanka Trump u Albaniji gradi luksuzno ljetovalište

Ivanka Trump u Albaniji gradi luksuzno ljetovalište

Dok se bivši američki predsjednik Donald Trump bori za još jedan predsjednički mandat, njegova najstarija kći ima druge planove. Ivanka Trump i njezin suprug Jared Kushner grade luksuzni resort u Albaniji kojim će upravljati Aman Resorts u vlasništvu ruskog biznismena Vladislava Doronina.

Trump je potvrdio vijest o izgradnji odmarališta na nedavnom podcastu Lexa Friedmana. "Trenutno radim sa svojim suprugom. Privlačimo najbolje arhitekte i najbolje brendove na otok u Sredozemnom moru od 1400 hektara", rekla je 42-godišnjakinja dodavši da će resortom upravljati švicarska tvrtka Aman Resort, koja je u vlasništvu ruskog biznismena Vladislava Doronina.
"Nevjerovatno je okupiti sav ovaj talent. Uzbuđena sam što ću ponovno igrati i 'naprezati mišiće' i zabavljati se radeći to", rekla je Ivanka. Pojasnila je da će hranu u resortu osiguravati renomirani talijansko-američki restoran Carbone, kojim upravlja Major Food Group,izvještava siol.net.

Prema njenim riječima, resort će biti vrlo moderan, ali će se voditi računa o terenu i vegetaciji. "To neće biti samo lijepa staklena kutija. Naravno da želimo staklo i kada pogledate iz resorta možete vidjeti prekrasno plavo more. Ali pitamo se kako to učiniti na način da ne bude previše generički, tako da ne gubimo priliku da stvorimo nešto novo", objasnila je.

Među onima koji se kunu u nekretnine Aman Resortsa su Bill Gates, Mark Zuckerberg, porodice Kardashian, Angelina Jolie, David Beckham, George Clooney, Tom Hanks, britanska kraljevska obitelj i mnogi drugi. Tvrtka upravlja s više od 30 nekretnina u 20 različitih zemalja. Sobe u njihovim odmaralištima koštaju oko 1.400 dolara (nešto manje od 1.300 eura) po noći, a pojedinačne vile više od 50.000 dolara (46.000 eura).
Aman Resorts upravlja, između ostalog, luksuznim resortom na crnogorskom otoku Sveti Stefan. Odmaralište se smatra jednim od najluksuznijih na Jadranu.
Posljednjih mjeseci Ivanka Trump redovito je viđena u uredu Amana u New Yorku. Osim gradnje odmarališta u Albaniji, njen suprug Jared Kushner sudjeluje i u obnovi bivšeg sjedišta jugoslavenskog ministarstva u Beogradu, koje je NATO bombardirao 1999. godine. Na tom području planira izgraditi luksuzni hotel, au dogovoru s Vladom Srbije i memorijalni kompleks posvećen svim žrtvama bombardiranja.

Ivanka i Jared podržat će i kampanju Donalda Trumpa koji se bori za novi mandat predsjednika SAD-a. Za razliku od prošlih izbora, ovaj put neće imati političku funkciju.

Upoznali su se 2007. na poslovnom sastanku, a vjenčali dvije godine kasnije. Zajedno imaju troje djece - kćer Arabellu i sinove Josipa i Teodora.

Foto:Pixabay
 

Štampa
Ocjeni ovaj članak:
Nema ocjena
Molimo prijavite se ili registrirajte da biste mogli dodavati komentare.