EKONOMIJA

Nema elemenata koji ugrožavaju finansijsku i monetarnu stabilnost u BiH

Bankarski sektor stabilan, dobro kapitaliziran i likvidan, sa dobrim pokazateljima poslovanja

Nema elemenata koji ugrožavaju finansijsku i monetarnu stabilnost u BiH

U Sarajevu je 17.10.2024. godine održana sjednica Stalnog odbora za finansijsku stabilnost (SOFS) u organizaciji Centralne banke Bosne i Hercegovine (CBBiH). Sastanku su prisustvovali predstavnici Ministarstva finansija Federacije Bosne i Hercegovine, Agencije za osiguranje depozita Bosne i Hercegovine, Agencije za bankarstvo Federacije Bosne i Herecegovine, Ministarstva finansija Republike Srpske i Agencije za bankarstvo Republike Srpske. Konstatovano je da je bankarski sektor stabilan, dobro kapitaliziran i likvidan, sa dobrim pokazateljima poslovanja, te da ne postoje bilo kakvi elementi koji ugrožavaju finansijsku i monetarnu stabilnost u zemlji.

Istovremeno, uvažavajući sve izazove koji su aktuelni na lokalnom ali i međunarodnimm finansijskim tržištima, dogovoren je daljnji kontinuitet rada u pogledu razmjene informacija i analiza u cilju očuvanja finansijske stabilnosti i daljnjeg unapređenja finansijskog sektora.

Pored članica Stalnog odbora za finansijsku stabilnost, sastanku su prisustvovali i viceguverneri CBBiH, a sastankom je predsjedavala Guvernerka Centralne banke Bosne i Hercegovine, saopćio je Ured za komunikacije CBBiH.

Foto: CBBiH

Štampa
Kategorije: EKONOMIJA
Ocjeni ovaj članak:
Nema ocjena
Molimo prijavite se ili registrirajte da biste mogli dodavati komentare.