EKONOMIJA

Kiseljak: Tri investitora kupila pet parcela

Pojavili se novi investitori u Poduzetničkoj zoni Dugo polje u Brestovskom, a i Robot kupio zemljište za zaokruženje kompleksa

Kiseljak: Tri investitora kupila pet parcela

Općinsko vijeće Kiseljaka usvojilo je  tri odluke o prodaji nekretnina u Poduzetničkoj zoni Dugo polje u Brestovskom.
-Interes su njihovu kupnju pokazale su tri tvrtke čiji vlasnici kupuju ukupno pet parcela, jedna tvrtka  tri parcele, a preostale dvije po jednu, kazao je Dragomir Lučić, tajnik Općine Kiseljak,izvijestio je Artinfo.
Nakon kupnje zemljišta i otpičinjanja radova, invesittori će imati rok od petgodina za završetak planiranih invesicija.

Uz nove investicije  na istoj sjednici Vijeća su usvojene i  odluke o prodaji zemljišta i nekretnine novom vlasniku Banje i Hotela Dalmacija (kompaniji Robot General Trading). Kako je pojasnio načelnik Mladen Mišurić-Ramljak, u pitanju je dio zemljišta u sklopu kompleksa za kojeg se, po okončanju sudskih sporova, ispostavilo da je u vlasništvu Općine Kiseljak, kao i zgrade koja se godinama koristi za fizikalne terapije te kao centar za mentalno zdravlje. Prodajom parcele koja je u vlasništvu Općine kao i zgrade koja je dio kompleksa hotela i banje, investitor će moći zaokružiti kompleks koji je ranije kupio.
– Pritom pacijenti neće trpjeti jer će se zdravstvene usluge, koje se trenutno pružaju u prodanoj zgradi, privremeno moći dobiti u postojećoj zgradi Doma zdravlja. Bit će to privremeno rješenje do završetka gradnje nove zgrade u kojoj će dobiti prikladan prostor – pojasnio je načelnik Kiseljaka.

Foto:  Općina Kiseljak

Štampa
Kategorije: EKONOMIJA
Ocjeni ovaj članak:
Nema ocjena
Molimo prijavite se ili registrirajte da biste mogli dodavati komentare.