EKONOMIJA

Drugo izdanje Trnjak Festa

Učestvovat će 26 izlagača koji će predstaviti najbolje iz svojih podruma

Drugo izdanje Trnjak Festa

Na drugom izdanju Trnjak Festa koji će i ove godine trajati dva dana, učestvovat će 26 izlagača koji će predstaviti najbolje iz svojih podruma, kao i deset izlagača koji će biti zaduženi za gastro kutak.

Kako su najavili organizatori, glavni festivalski dio održava se u subotu, 22. juna, u Gradskom parku u Ljubuškom.

Prvi dan festivala, petak 21. juna, predviđen je za druženje medija, blogera i novinara koji će posjetiti vinarije koje proizvode vina od sorte Trnjak s područja Hercegovine i Dalmatinske zagore.

“U Hercegovini ćemo posjetiti Podrum Vilinka na Sretnicama, Vinariju Čitluk i restoran Romancu u Mostaru. Putovanje se dalje nastavlja uz samu granicu s Republikom Hrvatskom u smjeru Vrgorca gdje će u mjestu Podprolog posjetiti Vina Erceg, a završava u Imotskom gdje će se predstaviti lokalne vinarije u mozaik dvorani. Radi se o vrijednom remek djelu i kamenitom mozaičkom muzeju Imotske krajine”, saopćili su organizatori.

Dodali su da dan završava u restoranu Tri Sunca gdje će se organizirati degustacijski meni u sljedovima i gdje će se upariti jela od lokalnih namirnica s vinima od sorte Trnjak.

Drugi dan festivala, 22. juna, rezerviran je za Ljubuški gdje će se u Kulturnom centru od 14 do 16 sati održati stručna predavanja na temu Trnjak, koja će voditi eminentni predavači – Edi Maletić, Milan Budinski, Željko Andabaka, Marijo Leko i Marina Vranješ.

Nadalje, od 17 do 18 sati pod vodstvom sommeliera Daniela Čečavca u Gradskoj galeriji održava se vođena radionica i degustacija “Trnjak u kupažama” na kojoj će se ukazati na ulogu Trnjka u različitim kupažama s ostalim vinskim sortama.

Od 19 sati u Gradskom parku u Ljubuškom počet će službeni dio Trnjak Festa, u sklopu kojeg će svi posjetitelji moći kušati najbolja vina od sorte Trnjak na jednome mjestu.
“Prekrasni Gradski park će se tako na jednu večer pretvoriti u veliku eno-gastro ali i muzičko-scensku manifestaciju, gdje će posjetitelji pored vrhunskih vina i gastro delicija moći uživati u nastupu renomiranih muzičara”, ističu organizatori.

Kao i prošle, tako će i ove godine biti proglašena dva ambasadora Trnjak Festa, koji će promovirati ovu sve popularniju sortu vinove loze.

Foto: Trnjak fest

Štampa
Kategorije: EKONOMIJA
Ocjeni ovaj članak:
Nema ocjena
Molimo prijavite se ili registrirajte da biste mogli dodavati komentare.