KOMPANIJE I TRŽIŠTA

Telemach pripaja tri kablovska operatera

Najveći domaći kablovski operater "usisava" HKB net d.o.o. Sarajevo, M&H Company d.o.o. Sarajevo i KATV HS d.o.o. Sarajevo

Telemach pripaja tri kablovska operatera

Kompanija Telemach Sarajevo, iz sastava United Group, odlučila je pripojiti tri kablovska operatera koja je svojevremeno akvizirala ukrupnjavajući tako svoje poslovanje, izvještava Indikator.ba.
Odlukom o pripajanju usvojenom krajem jula, i njenom izmjenom sredinom avgusta Telemachu se pripajaju društva HKB net d.o.o. Sarajevo, M&H Company d.o.o. Sarajevo i KATV HS d.o.o. Sarajevo.
Uslovi za "utapanje" akviziranih društava stekli su se nakon što je početkom ove godine Telemach stekao 100-postotno vlasništvo HKB net-u i KATV HS-u otkupivši preostale udjele od njihovih osnivača.

Telemach BH je najveći domaći kablovski operater u Bosni i Hercegovini u 100% vlasništvu društva Bosnia Broadband S.à.r..l., Luksemburg te čini dio United Group koja je pod krajnjom kontrolom fondova koje savjetuje društvo BC Partners LLP, međunarodni privatni investicioni fond sa sjedištem u Londonu.
U 2023. godini Telemach je imao vrijednost poslovanja od 137,4 miliona KM i rezultat od 13,8 miliona KM,a zapošljavao je 598 radnika, prema podacima FIA.
Poslovni rezltat slabiji je nego 2022. godine kada je vrijednost poslovanja bila 143,9 miliona KM, a rezultat 17,8 miliona KM.
U padu je i broj zaposlenih,  i to za 6 radnika, budući da je u 2022. komapanija imala 604 uposlenika.

Foto: Telemach

Štampa
Molimo prijavite se ili registrirajte da biste mogli dodavati komentare.