KOMPANIJE I TRŽIŠTA

Air Serbia pokrenula direktne letove za kineski Guangzhou

Otvaranje nove avionske rute pruža praktičnije mogućnosti putovanja za poslovne ljude, međunarodne studente i turiste

Air Serbia pokrenula direktne letove za kineski Guangzhou

Air Serbia uspostavila je danas direktnu avioliniju iz Beograda u Srbiji za Guangzhou, glavni grad pokrajine Guangdong.

Otvaranje nove avionske rute pruža praktičnije mogućnosti putovanja za poslovne ljude, međunarodne studente i turiste te će pomoći u daljnjem jačanju veza između područja Velikog zaljeva Guangdong-Hong Kong-Makao i Europe, snavela je Air Serbia u priopćenju.

Novi  direktni let odvijat će se dva puta sedmično, koristeći model Airbus 330 kako bi putnici uživali u udobnom i sigurnom iskustvu letenja, rečeno je.

U međuvremenu, Air Serbia aktivno napreduje s pripremama za otvaranje direktne aviolinije između međunarodnog aerodroma Shanghai Pudong i Beograda, navodi se u priopćenju.

Kao jedno od najvažnijih kineskih međunarodnih avionskih središta, međunarodna avionska luka Shanghai Pudong može se pohvaliti opsežnom mrežom ruta i naprednim objektima, rečeno je.

Air Serbia je 2022. godine službeno obnovila direktnu avioliniju između kineske općine Tianjin i te europske zemlje, označavajući nastavak redovnih međunarodnih putničkih letova između Srbije i Kine nakon godina pauze.

Otvaranje zračne linije Tianjin omogućilo je povoljnije mogućnosti putovanja za putnike iz obiju zemalja i promoviralo razmjenu i saradnju između dviju zemalja u područjima kao što su ekonomija, trgovina, turizam i kultura. 

Foto: Air Serbia

Štampa
Ocjeni ovaj članak:
Nema ocjena
Molimo prijavite se ili registrirajte da biste mogli dodavati komentare.