KOMPANIJE I TRŽIŠTA

Crna Gora poništila natječaj za projektiranje dionice Jadransko-jonske autoceste

Sve tri pristigle ponude za posao, za koji se natjecala i bh. firma, sadržavale nepravilnosti

Crna Gora poništila natječaj za projektiranje dionice Jadransko-jonske autoceste

Crnogorski državni operater autocesta Monteput priopćio je da je poništio natječaj za idejno rješenje 42 km duge dionice Bar-Ulcinj-Sukobin planirane Jadransko-jonske autoceste nakon što su svi zainteresirani ponuđači diskvalificirani iz procedure. 
Odluka je donesena nakon što je komisija za provedbu natječaja utvrdila da tri pristigle ponude sadrže nepravilnosti te su zbog toga isključene iz natječaja, priopćeno je iz Monteputa.

Prvu ponudu dostavio je konzorcij crnogorske tvrtke Geotechnics Projects & Consulting i bh. tvrtke IGH. Drugu ponudu dostavio je Institut za građevinarstvo Gradezen Institut Makedonija (GIM) iz Sjeverne Makedonije. Treća ponuda stigla je od konzorcija koji čine crnogorske tvrtke Decom Group, SBCC i Geostandard te Louis Berger iz Srbije.

Natječaj je otvoren u julu, s procijenjenom vrijednošću od 124.000 eura (137.000 dolara). Cilj je definirati optimalnu trasu Jadransko-jonske autoceste na dionici od južnog izlaza iz tunela Sozina prema jadranskim gradovima Baru i Ulcinju te prijelazu Sukobin na granici s Albanijom.

Jadransko-jonska autocesta trebala bi se protezati duž cijele istočne obale Jadranskog mora i Jonskog mora, od Italije do Grčke preko Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Albanije. Približna dužina autoputa u Crnoj Gori bit će 100 km.

Foto: Jadransko-jonska cesta - Youtube printscreen

Štampa
Molimo prijavite se ili registrirajte da biste mogli dodavati komentare.