KOMPANIJE I TRŽIŠTA

Još jedna njemačka investicija u Prnjavoru

MM Baugrupen montaž koja proizvodi dječije sjedalice za automobile, namjerava da otvori pogon u industrijskoj zoni Vijaka

Još jedna njemačka investicija u Prnjavoru

Proširuje se broj poslovnih objekata u industrijskoj zoni Vijaka u Prnjavoru. Pored domaćih kompanija, najavljeno je i otvaranje objekta njemačke firme „MM Baugrupen montaž“, koja se bavi proizvodnjom dječijih sjedalica za automobile. Skupština grada Prnjavor usvojila je odluku o prodaji nepokretnosti u svojini grada ispod tržišne cijene ovom privrednom subjektu.

Njemačka firma „MM Baugrupen montaž“ namjerava da otvori novi proizvodni pogon u industrijskoj zoni „Vijaka“ u Prnjavoru. Sva neophodna procedura je završena, a lokalni parlament usvojio je danas odluku o prodaji zemljišne parcele ovom privrednom subjektu. Gradonačelnik Darko Tomaš kaže da nova firma znači otvaranje novih radnih mjesta.

“To je firma koja posluje od 1973. godine i u Njemačkoj zapošljava preko 350 radnika. Ostvaruje godišnji prihod preko 45 miliona evra. Od prije godinu i po dana su ovdje, u Prnjavoru, u zakupljenim prostorijama. Bave se proizvodnjom dječijih sjedalica za automobile i izrazili su želju da u Poslovnoj zoni “Vijaka” grade svoj poslovni prostor”, kaže gradonačelnik Darko Tomaš, naglašavajući da je bilo neophodno da Skupština potvrdi ovu odluku, izvijestila je TV K3.

Industrijska zona Vijaka pokazala se kao pun pogodak grada Prnjavor. Investitor će, kaže predsjednik parlamenta Željko Simić iskoristiti ostatak građevinske sezone kako bi počeo radove.

“U suprotnom, oni bi čekali neki novi saziv Skupštine, poslije izbora, što bi vjerovatno bilo u decembru, tako da bi gubili vrijeme, odnosno bili na gubitku sa vremenom kada su u pitanju realizacije njihovih investicija”, kaže Simić.

Foto: 

Štampa
Molimo prijavite se ili registrirajte da biste mogli dodavati komentare.