KOMPANIJE I TRŽIŠTA

Gorenje zatvara jedan pogon u Sloveniji

Proizvodnja komponenti u pogonu u Rogatcu, koji zapošljava 120 radnika, nekonkurentna

Gorenje zatvara jedan pogon u Sloveniji

 Krajem augusta 2025. Gorenje će zatvoriti pogon u Rogatcu u kojem se proizvode komponente za hladnjake i zamrzivače, a od kraja ove godine proizvodnja će na toj lokaciji biti znatno smanjena.
Za svih 120 zaposlenika ponudit će se posao u Gorenjevim tvornicama u Velenju. Ne prihvate li to, bit će im isplaćene otpremnine, kažu u Gorenju.

Objasnili su da zatvaraju pogon u Rogatcu jer više nisu konkurentni s proizvodnjom komponenti na ovoj lokaciji. Proizvodnja hladnjaka i zamrzivača, čije se komponente izrađuju u Rogatcu, godinama se odvija u Valjevu u Srbiji.

“U proizvodnji aparata pod velikim smo cjenovnim pritiskom, pa ćemo nakon zatvaranja pogona u Rogatcu komponente nabavljati od vanjskih dobavljača. Također, više ne proizvodimo neke proizvodne linije hladnjaka-zamrzivača za koje smo komponente proizvodili u Rogatcu. uređaji više nemaju takve komponente koje još uvijek možemo proizvoditi u pogonu u Rogatcu", navode u Gorenju.

Gorenje će zgradu u Rogatcu konačno zatvoriti krajem sljedeće godine, a za zgradu će zajedno sa zemljištem najvjerovatnije tražiti novog vlasnika, odnosno krenuti u proces prodaje.

Gorenje, koje je od 2018. u vlasništvu kineske tvrtke Hisens, ima tri lokacije u Sloveniji (Velenje, Šoštanj i Rogatec) te tvornicu u Valjevu u Srbiji te tvornicu u Češkoj.

Foto: Gorenje

Štampa
Ocjeni ovaj članak:
Nema ocjena
Molimo prijavite se ili registrirajte da biste mogli dodavati komentare.