KOMPANIJE I TRŽIŠTA

Chips Way završio najveći investicioni ciklus u istoriji

Više od 20 miliona eura uloženo u unapređenje proizvodnog procesa i proširenje skladišnog prostora

Chips Way završio najveći investicioni ciklus u istoriji

Kompanija Chips Way iz Čačka oilježila je 15.oktobra završetak najvećeg investicionog ciklusa u istoriji kompanije vrijednog preko 20 miliona eura, koji je usmjeren na unapređenje kompletnog proizvodnog procesa i proširenje skladišnog prostora.

Najnovije investicije uključuju instalaciju najmodernije linije za proizvodnju čipsa, kapaciteta 1.500 kilograma na sat, kao i nove linije za proizvodnju flipsa i kokica. Proizvodno skladišni prostori u fabrici renovirani su po najvišim standardima u prehrambenoj industriji, a dodatna investicija je i skladište u Novom Bečeju, opremljeno najsavremenijim mašinama za manipulaciju, obradu i čuvanje krompira.

Čitava investicija realizovana je uz podršku Vlade Republike Srbije, kroz kredite domaćih banka i sopstvene akumulacije kompanije.

Na predstavljanju novog investicionog ciklusa, direktor fabrike Chips Way Luka Jovanović istakao je da kompanija postoji već više od 50 godina i da je poslije teških godina u poslovanju 2012. došla nova vlasnička struktura koja je uspjela fabriku da podigne na noge, pokrene nove proizvodne linije, uloži u ljude, rekonstruiše objekte i postigne dobre poslovne rezultate. Danas, ova fabrika godišnje preradi preko 16.000 tona krompira proizvedenog u Srbiji u saradnji sa svojim partnerima i operantima.

“Fabrika u Čačku je od 2013. godine doživjela veliku transformaciju i sada je jedna od tehnološki najsavremenijih fabrika u svijetu, specijalizovana za proizvodnju slanih grickalica. Trenutno imamo 200 zaposlenih, tri proizvodne linije, poslujemo po svjetskim standardima koristeći najsavremeniju tehnologiju renomiranih proizvođača opreme iz cijelog svijeta. Očekujemo da završimo 2024. godinu sa prihodom od preko 19 miliona eura, gdje je 54 odsto ukupne prodaje izvoz na više od deset inostranih tržišta. Cilj nam je da nastavimo da investiramo u ljude i proizvodnju, da širimo spektar proizvodnog programa, što će omogućiti visoko pozicioniranje kompanije Chips Way u svojoj industriji.“, istakao je Jovanović.
Kako je istakao direktor ove kompanije, kao rezultat investicionog ciklusa, Chips Way očekuje da će u 2025. godini postići rekordne poslovne rezultate sa očekivanim prihodom od 25 miliona eura i gotovo 6.000 tona proizvedene robe, od čega je više od 50 odsto namijenjeno izvozu. Prema njegovim riječima, završen je i proces nabavke proizvodne linije za slani pellets asortiman u vrednosti od tri miliona eura.

Na svečanoj ceremoniji u Čačku, predstavnici kompanije Chips Way zajedno sa ambasadorom SAD u Srbiji Kristoferom Hilom (Christopher Hill) i sa Milunom Todorovićem, gradonačelnikom Čačka, obišli su fabriku i tom prilikom predstavili planove kompanije za naredni period.

"Održivost poslovanja je značajna za naše potrošače, partnere i prije svega za zajednicu u kojoj poslujemo, zato smo instalirali više od 1.000 solarnih panela na krov fabrike, koji proizvode do 1 Mwh (megavat) električne energije. Kupljena je i mašina za izdvajanje skroba iz otpadnih voda, čime smo drastično poboljšali kvalitet ispuštenih otpadnih voda fabrike“, rekao je direktor proizvodnje fabrike Chips Way Raško Gavrilović.

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović ovom prilikom čestitao je zaposlenima i vlasnicima fabrike na novoj proizvodnoj hali i podsetio da je vrednost ulaganja u posljednjih deset godina bila preko 30 miliona evra.

Foto: Chips Way

Štampa
Ocjeni ovaj članak:
Nema ocjena
Molimo prijavite se ili registrirajte da biste mogli dodavati komentare.