KOMPANIJE I TRŽIŠTA

Rimac uložio u bh. fitnes startup Rolla

Rimac uložio u bh. fitnes startup Rolla

Softverska tvrtka Rolla sa sjedištem u Bosni i Hercegovini prikupila je 6,3 miliona eura  u početnom krugu finansiranja, najvećem u Srednjoj i Istočnoj Europi (CEE) za pokretanje fitness tehnologije.

Krug su vodili Mate Rimac, hrvatski poduzetnik i izvršni direktor tvrtke za tehnologiju elektrificiranih vozila Rimac Group, i Hellen’s Rock iz Rumunije, porodičnog ureda poduzetnika Sache Dragića.

S tim sredstvima Rolla planira uspostaviti središte regionalnog razvoja u Bosni i Hercegovini i europsko komercijalno središte kako bi se proširila u zapadnu Europu i povećao svoju bazu kupaca.
Osnivač Rolle mostarski privrednik Igor Krezić prokomnntarisao je  vijest na Facebooku.

- Rolla je upravo postala startup s najvećom investicijom u BiH, ali iskreno se nadam da će to biti samo jedna u nizu investicija koje će privući IT sektor u BiH. To je projekt koji je drastično poboljšao moj život, a naša misija je jednostavna – motivirati što veći broj ljudi da unaprijedi svoje zdravlje. Sada, uz podršku Mate Rimca i Sache Dragica, možemo proširiti tim koji marljivo radi na toj misij, poručio je.

Ubrzo je na oveKrezićeve riječi reagovao Mate Rimac:  - Igor mi je prije 5 godina pomogao kad niko drugi nije htio / mogao i spasio firmu od propadanja. U Rollu ne investiram da mu se odužim nego zato što stvarno vjerujem u proizvod (smatram da će data-driven exercise / workout / health postati vrlo važan dio života velikog dijela ljudi) i u Igorovu sposobnost i tvrdoglavost da to izgura do jako visoke razine, naglasio je.

Podsjetimo, Krezić je u emisiji Vjetar u kosi ispričao kako je Rimcu posudio 300 hiljada eura nakon samo dva dana poznanstva.

Rolla upravlja društvenom fitness platformom koja pomaže korisnicima u praćenju, natjecanju i zabavi dok vježbaju - vani, u zatvorenom i virtualno.

Tvrtka je ranije ove godine izbacila beta verzije svojih aplikacija Rolla One i Rolla World za prve korisnike. Pune verzije bit će spremne za lansiranje u prvom kvartalu 2024.

Foto: Rolla

Štampa
Ocjeni ovaj članak:
Nema ocjena
Molimo prijavite se ili registrirajte da biste mogli dodavati komentare.