KOMPANIJE I TRŽIŠTA

Radnici u bh. firmi dali kolektivni otkaz

Kompanija ASES team iz Cazina ostala je bez radne snage jer su svi radnici dali otkaz

Radnici u bh. firmi dali kolektivni otkaz

Kompanija iz Cazina koja se bavi vodoinstalacijom, kanalizacijom, adaptacijom kupatila i hitnim intervencijama ASES team iz Ćoralića ostala je bez radne snage jer su svi radnici dali otkaz. Vlasnik je ostao sam te uputio poruku, piše Crna-Hronika.

- Kako sam danas u jutro primio obavijest o kolektivnom otkazu svih radnika pa tako i voditeljice Minele ovim putem obavještavam naše klijente, kupce, i one kojima sam dužan a ne znam, i one koji su nama dužni da se jave na broj telefona. Od sutra ujutro sam u firmi, pa ako dobijem ključeve bujrum. Admir Suljić kriv za sve, kazao je vlasnik kompanije.

Radnici su, kako tvrde, dali kolektivni otkaz zbog prekovremenog rada ali i drugih nepravilnosti. Ovaj slučaj pokrenuo je lavinu komentara na Facebook-u sa pitanjem ko je kriv, radnici ili gazda zbog kolektivnog otkaza?

Kompanija ASES team bila je svojevremeno zanimljiva medijima zbog svog slogana "Vaš drek, naš kruh", pa je o jednom od "najprljavijih poslova koji postoji" a kojima se ona bavi pisao i zagrebački Jutarnji list.

Foto: ASES team

 

Štampa
Ocjeni ovaj članak:
3.0
Molimo prijavite se ili registrirajte da biste mogli dodavati komentare.