KOMPANIJE I TRŽIŠTA

Bosankar uskoro počinje gradnju proizvodnog pogona

Pripremni radovi teku planiranom dinamikom, postoji kontinuirani kontakt sa investitorom iz Italije, tako da se uskoro može očekivati početak izgradnje

Bosankar uskoro počinje gradnju proizvodnog pogona

Italijanska kompanija Bosankar u Aerodromskom naselju u Prijedoru uskoro će početi graditi proizvodni pogon u kojem će biti zaposleno 50 radnika.

- Pripremni radovi teku planiranom dinamikom, postoji kontinuirani kontakt sa investitorom iz Italije, tako da se uskoro može očekivati početak izgradnje ovog pogona, rekao je gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor.

Kamen-temeljac za ovu fabriku pložen je 20. septembra prošle godine. 

Grad Prijedor obavezao se da će u ovom projektu uraditi komunalnu infrastrukturu za 40.000 kvadratnih metara, koliko je vlasnik kupio.

Kako je najavljeno,  u prvoj fazi biće izgrađena hala za proizvodnju površine 6.400 metara kvadratnih. Vrijednost investicije je pet miliona eura, a u predviđeno je da u početnoj fazi bude zaposleno 50 radnika.

Firma Bosankar, u vlasništvu Đuzepea Frankija,  bavi se proizvodnjom kabina za industrijske, građevinske i poljoprivredne mašine, a odranije ima pogon u Bosanskoj Krupi.

Foto: Bosankar

 

Štampa
Ocjeni ovaj članak:
5.0
Molimo prijavite se ili registrirajte da biste mogli dodavati komentare.